LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online edukacija

U tijeku prijave na radionicu prezentacije filmskog projekta; sudjelovati mogu studenti umjetničkih usmjerenja

Do 30. svibnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje na besplatnoj radionici koja će se održati u 8 termina, a kojoj je svrha da sudionici u svojem djelovanju osjećaju samopouzdanje i autentičnost pri prezentaciji svojih filmova.

Do 30. svibnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje na besplatnoj radionici koja će se održati u 8 termina, a kojoj je svrha da sudionici u svojem djelovanju osjećaju samopouzdanje i autentičnost pri prezentaciji svojih filmova.

Samostalna umjetnica Petra Zlonoga organizira online edukaciju prezentacije kreativnog rada. S Mariom Kozinom, filmskim kritičarem i predavačem, te Lucijom Barišić, glumicom i lutkaricom, tijekom četiri tjedna radit će s polaznicima na savladavanju prezentacije vlastitih kreativnih radova i projekata

– Radionica je namijenjena umjetnicima općenito, primijenjenim umjetnicima, obrtnicima i radnicima u kreativnim industrijama te studentima umjetničkih usmjerenja koji imaju konkretan kreativni projekt / umjetnički rad koji razvijaju ili plasiraju na tržište. Vrlo često upravo kreativci koji su jako nadareni u svojim stvaralačkim domenama pri prezentaciji vlastitih radova znaju osjećati najveću nelagodu i nervozu. Prezentaciju često baš tako doživljavamo – kao nužno zlo, (ne)priliku za blamažu ili sram.  Zašto je to tako i kako to možemo promijeniti, na vlastitu i opću dobrobit, ono je čime ćemo se baviti na ovoj radionici. – najavljuje Petra Zlonoga.

Polaznici s voditeljicom i gostima predavačima, naime, ulaze u tematiku prezentacije kreativnog rada, što ona točno podrazumijeva i na koji način se ona izvodi, a da je na radost i onog koji prezentira i publike.

– Svrha je radionice da sudionici u svojem kasnijem radu i djelovanju osjećaju samopouzdanje i, prije svega, autentičnost pri prezentaciji svojih filmova te da im bude jasno na koji najprikladniji način prezentirati s obzirom na publiku kojoj se obraćaju. – pojašnjava voditeljica.

Radionica se odvija u 8 termina, u ukupnom trajanju od 16 sati. Termini su 1, 3, 8, 10, 15, 17, 22. i 24. lipnja od 18 do 20 sati. K tome, sudionike očekuje i po 30 minuta individualnih konzultacija. Njihove su obveze: sudjelovanje u svim terminima, rad na zadacima i finalna prezentacija.

Kako bi bila što svrsishodnija, organizatorica dodaje, radionica je namijenjena manjoj grupi ljudi. Budući da je financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija, sudjelovanje je besplatno. Međutim, potrebno je prijaviti se do 30. svibnja na poveznici
FOTO: UNSPLASH