LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacije u Pazinu

U suradnji sa studentima Teatar „Tirena” priprema regionalni edukacijski centar dramske pedagogije

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza organizirati projekt „OMNIBUS”. Sastoji se od četiri radionice i jedne predstave, a njegov je cilj odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija.

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza organizirati projekt „OMNIBUS”. Sastoji se od četiri radionice i jedne predstave, a njegov je cilj odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija.

Nakon pauze od tri godine Teatar Tirena vraća se u Pazin. Udruga i Teatar Tirena u suradnji s Poslijediplomskim studijem Dramske pedagogije i uz podršku grada Pazina organiziraju Kazališni kamp manjeg formata.

U Pazinu će se od 20. do 25. kolovoza, kao svojevrsni nastavak Kazališnog kampa, koji se ovdje održavao 11 godina, organizirati projekt OMNIBUS. Sastoji se od četiri radionice i jedne predstave, a njegov je cilj odgoj publike i dublje razumijevanje kazališta kao medija.

21. kolovoza u 20 sati prikazat će se D(n)o dna, predstava namijenjena tinejdžerima koja tematizira prekomjernu konzumaciju alkohola i njezine posljedice. Nakon toga će dramaturginja Iva Gruić održati radionicu Analiza predstave, a zajedno s dramskom pedagoginjom Ines Škuflić Horvat i radionicu Koncipiranje radionice prije/poslije gledanja kazališne predstave.

Iste voditeljice održat će i radionicu Interaktivno kazalište u kojoj će se voditelji aktivnosti za djecu i mlade upoznati s formom kazališta čije su teme odgojno-obrazovne, u kojem publika aktivno sudjeluje, a koje rado zovu i kazalištem za društvenu promjenu. Radionicu Uvod u pisanje projekata vodit će profesorica Iva Nemec. Gošća iz Beograda, Nataša Milojević, predstavit će rad izuzetno uspješne organizacije BAZAART, koja se bavi kazalištem zajednice.

U kroničnom manjku institucionalnog obrazovanja u području dramske pedagogije Tirena nastavlja svoj edukativni rad, ovoga puta uz pomoć novih snaga – studenata Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije. Svi programi su besplatni!

FOTO: TEATAR TIRENA