LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KORISTE SE MIMOVI

U Istri se otvara izložba koja arheologiju predstavlja na humorističan način

Nakon što je otvorena u Zagrebu, izložba „Smiješna strana arheologije” stiže i u Pulu, a za posjetitelje ostaje otvorena sve do 14. svibnja.

Nakon što je otvorena u Zagrebu, izložba „Smiješna strana arheologije” stiže i u Pulu, a za posjetitelje ostaje otvorena sve do 14. svibnja.

U utorak, 21. ožujka 2023. s početkom u 12 sati, u Galeriji C8 Arheološkog muzeja Istre u Puli održat će se otvorenje izložbe Arheološkog muzeja u Zagrebu Smiješna strana arheologije. Izložba ostaje otvorena do 14 svibnja, a ulaz je besplatan.

Izložba Smiješna strana arheologije koristi 15-ak predmeta iz Arheološkog muzeja u Zagrebu, ali ih predstavlja na drugačiji, nekonvencionalan i humorističan način.

Priče na izložbi predstavljene su, ne samo kroz opis predmeta koji ih prate, nego i mimovima, za koje se autori nadaju da će zabaviti publiku. Mnogi se možda pitaju i što je mim. Odgovor na to pitanje možete također pronaći na izložbi, ali ono što se može zasigurno reći je da se radi o jednom od najpopularnijih vidova komunikacije u današnje digitalno doba.

- Ako si arheolog, znači li to da ti je život u ruševinama? Zabavi i nasmij se na izložbi Smiješna strana arheologije, a usput možete i nešto novo naučiti, napraviti svoj vlastiti arheomeme ili glasati za najbolji! - poručuju autori izložbe Porin Šćukanec Rezniček i Nina Gostinski.

FOTO: ARHEOLOŠKI MUZEJ U ZAGREBU, PRESS