LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvorenje izložbe

U Galeriji SKC-a otvara se diplomska izložba njene voditeljice Elene Apostolovski

Pogledati diplomsku izložbu voditeljice Galerije SKC-a Elene Apostolovski i družiti se s njom moguće je 29. rujna te 6. i 7. listopada.

Pogledati diplomsku izložbu voditeljice Galerije SKC-a Elene Apostolovski i družiti se s njom moguće je 29. rujna te 6. i 7. listopada.

U Galeriji SKC-a, na riječkoj adresi Kružna 8, postavlja se diplomska izložba njene voditeljice Elene Apostolovski pod nazivom Izvoditi izložbu. Otvorenje je zakazano za utorak, 29. rujna, od 19 do 22 sata. 

– Diplomska izložba Elene Apostolovski, studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, pod okriljem mentora doc. art. Hrvoja Urumovića i doc. art. Dražena Vitolovića, okuplja upute za izvođenje u obliku vježbi i igara koje koriste ravnotežu, snagu, pokret za ostvarivanje odnosa između dvije ili više osoba ili se usmjeravaju na oblikovanje razmišljanja i radnje pojedinca te eventualnu komunikaciju koja će iz toga proizići.

Izložbeni prostor koncipiran kao mjesto iskustva (a ne prezentacije), nudi posjetiteljima, sudionicima i sudionicama, direktno iskustvo vlastitog tijela i tijela druge osobe, mišićne aktivnosti, napora i zajedničkog doprinosa izvedbi akcije. Istovremeno skreće pozornost drugih posjetiteljica i posjetitelja na ljudska bića u prostoriji. Rad nastoji naglasiti tjelesnost, radnu sposobnost i osjetilnost čovjeka, kao i potrebe za zabavom, igrom i zajedništvom koje suprotstavlja duhovnosti i razumu koji u svakodnevici postaju isprike za eksploataciju tijela u radnom odnosu i nehumane uvjete života.

Zajednička izvedba stavlja naglasak na zajednički rad, čovjeka kao biće zajednice. – navode iz Studentskog kulturnog centra

Osim na dan otvorenja, izložbu je moguće pogledati te se družiti s autoricom i 6. i 7. listopada od 17 do 19 sati. Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju.

FOTO: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR SVEUČILIŠTA U RIJECI