LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pop-up izložba

U Art Kontejneru postavlja se izložba uličnih fotografija Krka i Rijeke

Izložene crno-bijele fotografije izrađene u analognoj tehnici prikazuju različite gradske prostore i dijelove arhitekture Krka i Rijeke, kao i trenutke iz svakodnevnog života na njihovim ulicama.

Izložene crno-bijele fotografije izrađene u analognoj tehnici prikazuju različite gradske prostore i dijelove arhitekture Krka i Rijeke, kao i trenutke iz svakodnevnog života na njihovim ulicama.

Kreativni kolektiv Kombinat ovog petka, 28. lipnja 2019, u 20:00 u Art Kontejneru na Molo Longu otvara pop-up izložbu odabranih analognih fotografija. Riječ je o fotografijama autora Boruta Brozovića te polaznika radionice koju je vodio u Krku u sklopu ovogodišnjeg festivala Prvomajski inkubator u organizaciji udruge Kreativni Krk.

Jednostavan naziv izložbe – Ulična fotografija: Analogne fotografije ulica Krka i Rijeke  daje nam prilično jasnu informaciju o tome što se izlaže, ali predstavljene fotografije stvorile su složene i slojevite priče iz dvaju gradova. Izložene crno-bijele fotografije izrađene u analognoj tehnici prikazuju različite gradske prostore i dijelove arhitekture Krka i Rijeke, kao i trenutke iz svakodnevnog života na njihovim ulicama.

Autori su fotografija nastalih u Krku devetero polaznika dvodnevne radionice koja se u istom gradu održavala 16. i 17. ožujka 2019. pod vodstvom mladog riječkog fotografa Boruta Brozovića. Tijekom radionice polaznici su se upoznali s pojmovima ulične i analogne fotografije, s osnovama kadriranja i ekspozicije i tehnikom razvijanja filmova i fotografija u tamnoj komori. Različitih stupnjeva znanja, senzibiliteta i vještina, oni su zabilježili one trenutke i oblike koji po njihovom osjećaju čine život grada.

Uz mentorstvo na radionici Borut Brozović autor je fotografija kojima prikazuje svoj osobni odnos prema gradu različitim perspektivama. On djeluje i izražava se analognom i digitalnom fotografijom. Već se nekoliko godina bavi analognom fotografijom te je diplomirao na temu Ulična fotografija analognom tehnikom crno-bijele slike na Odjelu za multimediju, oblikovanje i primjenu Sveučilišnog centra u Varaždinu. Ima vrlo širok spektar tema u fotografiji od pejzaža i ulične fotografije preko portreta, snimanja kulturnih i glazbenih događanja do studijske fotografije. Sudjelovao je na skupnoj izložbi MI.18 u Galeriji Decumanus u Krku, fotografira koncerte i događanja koja organizira Kreativi Krk te je službeni fotograf benda Grapevine Babies.

Izložba je prvi put bila predstavljena u Galeriji Decumanus u Krku (26. 4. – 15. 5. 2019.) kao dio likovnog programa festivala Prvomajski inkubator. Organizirana je u sklopu projekta Centar za mlade Ri connect u kojem Udruga Kombinat sudjeluje zajedno s partnerima CTK Rijeka i SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Ujedno je ova izložba druga u nizu izložbi Art Kontejnera.

FOTO: FLICKR