LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otvorenje izložbe

„Trešnjevka za 10” –  besplatno pogledajte fotografije kojima su uhvaćene promjene

– Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela hvata promjenu, bilježi. – napisali su iz CeKaTe-a. 

– Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela hvata promjenu, bilježi. – napisali su iz CeKaTe-a. 

Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka ovog petka, 10. siječnja, u 19:00 otvara izložbu Trešnjevka za 10. Njeni su autori Saša Martinović Kunović i Luka Mjeda.

– Radi se o fotografijama iz arhive galerije, nastalih tijekom zadnjih desetak godina djelovanja. Fotografije su nastale u okviru raznih fotoradionica ili natječaja u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka. Njihovi su autori najčešće i sami stanovnici Trešnjevke, ali i drugih dijelova grada. Među njima ima i profesionalaca, i onih koji to nisu. Namjera nam je kroz organizaciju takvih zbivanja bila prije svega animirati stanovništvo na neko dublje promišljanje dijela grada u kojem žive. Na neko njegovo novo viđenje. Sada, s vremenskim odmakom, kada se slika grada prilično promijenila, čini nam se da je u tome bilo smisla.

Grad nastaje, nestaje, mijenja se. Čak i na dnevnoj bazi. A pažljivo oko uz pomoć fotoaparata ili kamere mobitela hvata promjenu, bilježi. Nastaje vrijedna arhiva Grada. Iznenađuje nas, podsjeća. Negdje na greške, negdje na dobre strane. Uz podsjetnik u obliku ovih fotografija, prošlost nam šalje neku poruku, tjera nas da zbrajamo i oduzimamo; jesmo li nešto mogli bolje, drugačije? Grad, to smo mi svi. I ova izložba je doprinos težnji da budemo što više uključeni u njegov krvotok. – napisali su iz CeKaTe-a

Otvorenje će se moći pogledati online – na web- i Facebook stranici CeKaTe-a od 30 siječnja. U Galeriji ju je moguće besplatno pogledati do 20. veljače. 
FOTO: CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA