LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tradicionalni koncert u Ciboni

Tomislav Bralić i klapa Intrade donose dašak Dalmacije u Zagreb

Mistični dalmatinski bariton Tomislav Bralić i jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa, klapa Intrade, 9. će prosinca u Ciboni održati koncert za pamćenje pod vrhunskom Scardoninom produkcijom. Posebni su im gosti Miroslav Škoro i Marko Škugor.

Mistični dalmatinski bariton Tomislav Bralić i jedna od najpopularnijih hrvatskih klapa, klapa Intrade, 9. će prosinca u Ciboni održati koncert za pamćenje pod vrhunskom Scardoninom produkcijom. Posebni su im gosti Miroslav Škoro i Marko Škugor.

Svake godine, već tradicionalno, Tomislav Bralić i klapa Intrade prirede Zagrepčanima adventski koncert za pamćenje, a ni ova neće biti iznimka. Dosad su punili Lisinski, rasprodali su Arenu, a ove se godine vraćaju u Draženov dom, gdje su publiku već nekoliko puta ostavili bez teksta i punu neizrecivih emocija. Koncert za pamćenje počinje 9. prosinca u 20 sati.

Tomislav Bralić i klapa Intrade na hrvatskoj glazbenoj sceni, ali i u srcima publike, već godinama uživaju poseban status. Medijski su uzlet doživjeli 2006. godine, nakon spektakla za pamćenje, sjajnog koncerta održanog na Poljudu uz brojne kolege i prijatelje, koji je uzdrmao domaću glazbenu scenu i popularizirao klapsko pjevanje, učinivši ga jednim od hrvatskih brendova. Posljednjih godina pune dvorane diljem Hrvatske, ali i u zemljama diljem svijeta, albumi im planu čim dođu na police music shopova, a jedan hit slijedi drugi, još bolji i još veći. Osim što su pokorili glazbene ljestvice hitovima Zora bila, Zalutali pogled, Ne damo te pismo naša i brojnim drugima, kao potvrdu za svoj rad dobili su mnoštvo nagrada, među kojima se najviše ističe Porin.

Tomislav Bralić, poznat i kao dalmatinski mistični bariton, vlasnik je glasa koji toplinom miluje, opipljivom ljubavlju dodiruje, te iznimnom srdačnošću raznježuje i tako osvaja srca publike već godinama. Klapa Intrade se, još od osnutka 1985. godine, mnogobrojnim uspješnim nastupima potvrdila kao jedan od najpopularnijih vokalnih sastava u Hrvatskoj koji ljepotu dalmatinskoga klapskoga pjevanja s velikim entuzijazmom prenosi i izvan granica domovine gostujući u mnogim svjetskim zemljama. Tomislav Bralić pridružio se godinu nakon osnutka prvoj postavi Klape i tako joj, svojim izuzetnim glasom nevjerojatne ljepote i sugestivnosti, dao i danas prepoznatljivu notu.

Već u prvim godinama svoga rada Tomislav Bralić i klapa Intrade polučili su respektabilnost, izvodeći i istražujući etno stranicu zadarskog autohtonog višeglasnog poja, čime i u hrvatskom kulturnom kontekstu postaju uvaženi čimbenici. U posljednjih nekoliko godina nastupaju na festivalima zabavne glazbe na kojima dobivaju laskava priznanja i nagrade, a svojim koncertima pokazuju zavidnu razinu glazbene zrelosti kroz široku lepezu interpretativnih dostignuća. Najvažnije su koncerte u Zagrebu održali u KD Vatroslav Lisinski te u Areni 2011. godine Koncertom u Areni zakoračili su na najveću stepenicu svoje blistave karijere, osvojivši 12 000 ljudi svojim izvedbama.

Njihovi su koncerti postali važan društveni događaj, a ove su godine odučili Zagrepčane i obožavatelje iz kontinentalnoga dijela Lijepe Naše okupiti u intimnijoj atmosferi Draženova doma. Pripremili su brojna iznenađenja, a vrhunsku Scardoninu produkciju ne treba posebno najavljivati. Posebni su gosti ovogodišnjeg spektakla Miroslav Škoro, koji će donijeti u Cibonu dašak Slavonije te Marko Škugor, jedan od četiriju vrhunskih hrvatskih tenora koji će svojim izvanrednim glasom oduševiti publiku. Ulaznice se za njihove koncerte vrlo brzo rasprodaju te, ako želite uživati u dalmatinskom melosu popularnog sastava, požurite na internetska prodajna mjesta i nabavite svoju. Vjerujemo da nećete požaliti.

FOTO: WIKIPEDIA