LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HNK u Zagrebu

„Tko pjeva zlo ne misli” redatelja Renea Medvešeka izvedena već pedeset puta

Predstava na humorističan način, na trenutke pritajeno, a potom emotivnim eksplozijama, govori sve one istine o ljubavi, obitelji, vjernosti i poštivanju koje su aktualne bez obzira na vremensko razdoblje ili zadnje krikove mode.

Predstava na humorističan način, na trenutke pritajeno, a potom emotivnim eksplozijama, govori sve one istine o ljubavi, obitelji, vjernosti i poštivanju koje su aktualne bez obzira na vremensko razdoblje ili zadnje krikove mode.

Pod majstorskom redateljskom tablicom Renea Medvešeka u HNK-u je 10. travnja 2019. već pedeseti put oživio neki stari, romantični Zagreb. Udoban građanski život, blagodati prvih pojava naprednije tehnologije, žurnali, moda i piknici uz pokoju ljubavnu aferu – kazališna predstava Tko pjeva zlo ne misli nastala je po uzoru na roman Vjekoslava Majera Dnevnik malog Perice, a potom i po scenariju kultnog domaćeg filma Tko pjeva zlo ne misli.

FOTO: Luka Dubroja

Sa Zrinkom Cvitešić (Ana Šafranek), Dušanom Bućanom (Franjo Šafranek), Krešimirom Mikićem (Gospon Fulir) i Ivanom Boban (Teta Mina) u glavnim ulogama gledatelji su dva sata uživali u izvanrednim glumačkim sposobnostima. Karakteri koje su utjelovili u kombinaciji s izvrsnom scenografijom, kostimografijom, glazbom te nevjerojatno ugodnom i pozitivnom atmosferom kreirali su savršen bijeg u neka ljepša i otmjenija vremena.

Ja svoju ženu ne dam vređati. Puno nije vredna, ali vređati je ne dam!, rečenica je koju svi znaju, no u publici je svejedno dočekana smijehom i gromoglasnim aplauzom. Scenografija – a posebno njena mobilnost te slojevitost – savršeno je dočarala način na koji su satkani međuljudski odnosi od obitelji do susjedstva, a potom i cijeloga jednoga građanskog sloja. Predstava na humorističan način, na trenutke pritajeno, a potom emotivnim eksplozijama, govori sve one istine o ljubavi, obitelji, vjernosti i poštivanju koje su aktualne bez obzira na vremensko razdoblje ili zadnje krikove mode.

FOTO: Luka Dubroja

Premijera ove predstave održana je 28. rujna 2017, a sama činjenica da je u kratkom razdoblju doživjela toliko mnogo izvedbi te da je svečana kazališna dvorana bila dupkom puna i na 50. izvedbi dovoljno govori. Organizatori su na kraju s publikom podijelili svoje nade i očekivanja – da će se vrlo uskoro održati i stota izvedba, a u zahvalu za dugi i gromoglasni pljesak ansambl je s publikom ponovno otpjevao pjesmu sa samoga početka predstave. Nova je izvedba na rasporedu već danas, stoga ne oklijevajte, nego se zaputite u HNK u Zagrebu.

FOTO: LUKA DUBROJA