LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativni razvoj djece i mladih

Tirena dramski odgaja različite uzraste na novom Kazališnom kampu

Teatar Tirena ove godine organizira 12. Kazališni kamp. U sklopu programa održat će se osam raznovrsnih kazališnih radionica za različite uzraste.

Teatar Tirena ove godine organizira 12. Kazališni kamp. U sklopu programa održat će se osam raznovrsnih kazališnih radionica za različite uzraste.

Ponovno će se u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 12. Kazališni kamp odvijat će se u Zagrebu od 13. lipnja do 3. srpnja.

Događaj započinje radionicom za djecu od 7 do 10 godina Prvi korak… u mjuzikl pod vodstvom plesne pedagoginje Marije Bitunjac. Polaznici će raditi na originalnoj autorskoj pjesmi skladanoj posebno za ovu prigodu.

Nekoliko je radionica namijenjeno onima koji žele usavršiti svoje glumačke vještine. Radionica Rad na monologu, pod vodstvom glumice Petre Težak, upoznaje polaznike s cijelim procesom rada na monologu, od izbora samog monologa pa sve do izvedbe pred publikom. Radionicu Glumac i tijelo vodit će Paola Slavica, također glumica. Fokusirat će se na fizički aspekt glumačke izvedbe i tijelo kao glumački instrument. Za ljubitelje lutkarskog kazališta tu je radionica Glumac – glas – lutka pod vodstvom Marijane Matoković. U sklopu spomenute, sudionici će izrađivati i animirati lutke.

Redateljska radionica i Dramatizacija namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Redateljica Frana Marija Vranković će se, na primjerima pet različitih komada, baviti propitkivanjem dramske situacije i različitim tipovima scenskih kretnji (mizansenom). Dramaturginja Nina Horvat na svojoj će se radionici baviti prilagodbom književnog djela kazališnoj izvedbi te načinima na koje se odabrani predložak može preoblikovati.

Ove je godine Teatar Tirena ostvario suradnju s Učiteljskim fakultetom, pa će se u sklopu Kazališnog kampa održati dvije besplatne radionice koje će biti praksa studentima Poslijediplomskog specijalističkog studija Dramske pedagogije. Riječ je o radionicama Priprema za scenu pod vodstvom Ane Takač i Procesna drama pod vodstvom Ivana Slavića i mentorstvom dramske pedagoginje Ines Škuflić Horvat.

Kazališni je kamp kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoju djece i mladih te edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. U 11 dosadašnjih Kampova održano je 150 radionica u kojima je sudjelovalo preko 750 polaznika. Godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj dobio je 2011. godine za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Detaljan opis aktivnosti i prijavnicu možete pronaći na mrežnoj stranici Teatra Tirena. Prijave traju do popunjenja radionica na elektroničku adresu: teatartirena@gmail.com.

FOTO: TEATAR TIRENA