LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spajanje umjetnosti i tehnologije

Tijekom srpnja organiziraju se besplatne radionice o karakteru dizajna animiranih likova namijenjene mladima

Platforma Dom mladih organizira besplatne radionice o karakteru dizajna likova namijenjene mladima do 25 godina nakon kojeg će sudionicima biti dodijeljene potvrde o sudjelovanju. Prijave su u tijeku.

Platforma Dom mladih organizira besplatne radionice o karakteru dizajna likova namijenjene mladima do 25 godina nakon kojeg će sudionicima biti dodijeljene potvrde o sudjelovanju. Prijave su u tijeku.

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom u srpnju nastavlja s besplatnim online radionicama pod nazivom DIGI dan, koje će se ovoga puta baviti aktualnom temom spajanja umjetnosti i novih tehnologija kroz karakter dizajna animiranih likova. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a provode se u sklopu projekta Dan po dan – mladi u kulturi online, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Svi sudionici imat će priliku kroz prvi ciklus DIGI dan radionica – karakter dizajn likova, u trajanju od pet dana, naučiti kako dizajnirati lik iz vlastite mašte koristeći metode i tehnike koje se koriste u industriji filmske produkcije, izrade računalnih igara i animacije.

– Animacija je jedan od najsvestranijih formata za pričanje priča želite li gledatelja vratiti u davna vremena, stvoriti nevjerojatna bića ili se upustiti u putovanje unutar ljudskog tijela, s animacijom je moguće izraditi gotovo sve. Svaka dobra priča ima dobro razrađen karakter lika, a upravo taj karakter sudionici će imati priliku naučiti osmisliti i dizajnirati na DIGI dan radionicama. Tematika karaktera bit će definirana tijekom radionica, a može biti bazirana na problematici koja je društveno angažirana ili se tiče tema koje su vezane uz marginalizirane društvene skupine – pojašnjavaju organizatori.

Ciklus DIGI dan radionica u srpnju vodit će Veljko Popović, akademski slikar koji se profesionalno bavi računalnom grafikom. Na umjetničkoj akademiji u Splitu predaje animaciju, a njegovi filmovi prikazivani su i nagrađivani na brojnim svjetskim festivalima, uključujući Annecy, Animafest, Clermont-Ferrand, Aspen, Hirošimu, Leeds, Stuttgart itd.

Sudjelovanje na radionicama potpuno je besplatno, a nakon odslušanog programa svi sudionici dobit će potvrdu za sudjelovanje koja im može koristiti u budućem profesionalnom razvoju. Datumi održavanja prvog ciklusa DIGI dan radionica su sljedeći: 15, 20, 22, 27. i 29. srpnja od 10 do 13 sati. Broj sudionika na DIGI dan radionicama je ograničen, a prijave se zaprimaju putem online obrasca.

FOTO: PLATFORMA DOMA MLADIH I MULTIMEDIJALNI KULTURNI CENTAR