LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Captain Marvel vraća se uz pratnju

„THE MARVELS”: Novi Marvelov film o zamjenama tijela

Najnoviji film prati specifičnu radnju u kojoj glavne junakinje Carol Denvers, Kamala Khan te Monica Rambeau iz neobjašnjivih razloga mijenjaju tijela i pritom zamjenjuju mjesta na kojima se nalaze.

Najnoviji film prati specifičnu radnju u kojoj glavne junakinje Carol Denvers, Kamala Khan te Monica Rambeau iz neobjašnjivih razloga mijenjaju tijela i pritom zamjenjuju mjesta na kojima se nalaze.

Zahvaljujući činjenici da u posljednje vrijeme mnogi obožavatelji smatraju da je vrijeme studija Marvel prošlo zbog osuda recentnih filmova, kao što su Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022), Thor: Love and Thunder (2022) te Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023), koji je podbacio i u kritičkom i u financijskom smislu, Marvel Studios odlučio je poslušati kritike i ozbiljnije pristupiti realizaciji filmova. 

Jedan od tih koraka uključio je i prolongiranje izlazaka određenih projekata, pretpostavlja se zbog dodatnog rada na specijalnim efektima, koji su jedan od najoštrije osuđivanih aspekata njihovih filmova, čemu dodatno pridonosi nedavna vijest o otkazu producentice Victorie Alonso, koja je bila na čelu postprodukcijskog tima, kao i onog zaduženog za animaciju i specijalne efekte unutar Marvelova studija.

S povratkom Boba Igera prošle godine, glavnog izvršnog direktora tvrtke Disney, djeluje kao da se Marvel vraća na prethodno uspješno popločen put, izgrađen još 2008. godine s debijem prvog Iron Man filma.

Foto izvor: Youtube Screenshot
 
Jedan od filmova koji je trebao tako dočekati svoju premijeru ovoga ljeta, ali je prebačena na studeni, pretpostavlja se radi poboljšavanja kvalitete cjelokupnog projekta, jest The Marvels (2023), čija je službena najava osvanula nedavno na mrežnim stranicama. 

Podsjetnik: ovdje se radi o nastavku na film Captain Marvel iz 2019. godine, koji u centar radnje stavlja glumicu Brie Larson u ulozi Kapetanice Marvel, čije su misije primordijalno smještene u svemiru, a koja svoj stripovski debi ostvaruje u prosincu 1967. godine, međutim, kao muška verzija imena Mar-Vell.  

Već godinu dana nakon, točnije 1968. godine, prvi se puta pojavljuje lik Carol Danvers u stripovima, koja se figurirala i u Marvelovim filmovima kao jedan od vodećih superjunaka uz Kapetana Ameriku, Iron Mana, Hulka i ostale. To dodatno potvrđuju mnogobrojne teorije na internetu, koje iznose da bi Carol mogla postati nova predvodnica Osvetnika.

Foto izvor: Youtube Screenshot

Drugi nastavak će uz Carol pratiti još dva lika prethodno viđena u serijama, odnosno Monicu Rambeau (Teyonah Parris), koja je prvotno viđena u seriji WandaVision (2021), u kojoj i stječe svoje moći zbog kojih će biti poznatija kao Photon, te Kamalu Khan (Iman Vellani) koja, osim što je ogromna Carolina obožavateljica u vlastitoj seriji imena Ms Marvel (2022), posjeduje moći drukčije od onih stripovskih te može reproducirati energiju u bilo kojem obliku.

Ne treba zaboraviti činjenicu da je Ms Marvel bila jedna od ključnih serija u Marvelovoj vremenskoj lenti zbog uvoda mutanata u Marvelov filmski univerzum, gdje je u posljednjoj epizodi otkriveno da je Kamala jedan od homo superiora

Zamjena tijela, planet na kojemu svi pjevaju, Goose te mnogo drugih iznenađenja

Sama najava traje gotovo 2 minute, ali jednako tako otkriva mnogo zanimljivih informacija, od kojih je najzanimljivija ona da će fabula pratiti tri glavne junakinje u njihovu problemu zamjena tijela, odnosno mjesta na kojemu se svaki od likova nalazi. S istim ovim problemom završila je zadnja epizoda serije Ms Marvel, u kojoj se Kamala iz neobjašnjivih razloga teleportirala iz vlastite sobe i na njezinu mjestu se pojavila Carol.

Foto izvor: Youtube Screenshot

Tako se i u ovoj najavi ovakva zamjena više puta pojavljuje, a među njima je značajnija ona u kojoj se umjesto Monice u astronautskom odijelu pojavi Kamala. 

Izuzev tri centralne junakinje, jasno je da će svoj povratak imati i Samuel L. Jackson kao Nick Fury. Jacksonu će ovo značiti četrnaestu pojavu unutar Marvelovih projekata.

Osim Jacksona, pojavit će se i neka nova lica, kao što je to južnokorejski glumac Park Seo-Joon u trenutno nepoznatoj ulozi. Sudeći po glasinama, Seo-Joon bi mogao tumačiti princa Yana i Carolina muža na planetu gdje je pjevanje jedini oblik komunikacije. 

Glumica Zawe Ashton još je jedno novo ime koje će, sudeći po internetu, tumačiti ulogu zlikovca Dar-Benna, no izuzev činjenice da posjeduje slično oružje onomu koje je prvotno viđeno u prvom nastavku filma o Čuvarima Galaksije, ne zna se mnogo o njezinu kontekstu u filmu. 
Foto izvor: Youtube Screenshot

Trenutno još uvijek nije poznato hoće li biti ostalih cameo uloga ili pojave ostalih junaka iz obimnog superherojskog svemira, ali pretpostavlja se da bi likovi kao što su Fantastična Četvorka ili netko od prethodno etabliranih likova mogli osvanuti i u ovome filmu.

Obožavatelje svakako očekuje više Marvelovih projekata narednih mjeseci, pa će se tako već idući mjesec u kinima moći pogledati treći nastavak filma Čuvari Galaksije, a već u lipnju počet će i Marvelova serija Secret Invasion, koju će predvoditi već spomenuti Nick Fury. 

Film The Marvels u kina dolazi 10. studenog ove godine! Cijela najava u prilogu:

 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT