LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osječko ljeto kulture

Težina tkanja života u obliku predstave "Bella figura" gostuje u Osijeku

Premijera predstave "Bella figura" održala se u studenom prošle godine. Ove je prigrabila godišnje nagrade zagrebačkog HNK, a sada gostuje na Osječkom ljetu kulture.

Premijera predstave "Bella figura" održala se u studenom prošle godine. Ove je prigrabila godišnje nagrade zagrebačkog HNK, a sada gostuje na Osječkom ljetu kulture.

Nakon izuzetno uspješne sezone u zagrebačkom HNK, predstava Bella figura Yasmine Reza u režiji nagrađivanoga srbijanskog redatelja Borisa Liješevića, gostovat će u utorak, 5. srpnja na Osječkom ljetu kulture. Spomenuto je najznačajnija kulturna manifestacija u Osijeku i cijeloj istočnoj Hrvatskoj koja 16-u godinu za redom nudi građanima kvalitetne kulturne programe tijekom ljeta.

Premijera predstave Bella figura održana je 6. studenoga 2015., a riječ je o prvoj izvedbi ove drame u Hrvatskoj. Scenografiju potpisuju Numen/For Use i Ivana Jonke, kostimograf Leo Kulaš, glazbu je odabrao Boris Liješević, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistentica redatelja je Arija Rizvić. Nastupaju Lana Barić, Milan Pleština, Olga Pakalović, Dušan Bućan i Ksenija Marinković. 

Foto: Mara Bratoš

Na netom dodijeljenim godišnjim nagradama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prvakinja Drame Lana Barić dobila je Nagradu Mila Dimitrijević za najbolje glumačko ostvarenje u protekloj sezoni za uloge u predstavama Žena Josipa Kosora i Bella figura Yasmine Reze. Također, Ksenija Marinković nagrađena je Nagradom Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu u predstavi Bella figura na 23. međunarodnom fastivalu malih scena u Rijeci.

Bella figura događa se jedne večeri koja započinje fatalnom pogreškom.

 Svojim dramama nikada nisam pričala priče, tako da nikoga neće iznenaditi što to nisam napravila niti u ovome slučaju. Osim ako nesigurno i teško tkanje života ne smatrate samo po sebi pričom. – riječi su Yasmine Reza.

FOTO: MARA BRATOŠ