LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
17. siječanj

Sveučilište u Zagrebu najavljuje bogat program povodom milijun i šezdesetog Rođendana umjetnosti

Sveučilište u Zagrebu događaj će obilježiti javnim događanjima u kojima sudjeluju Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija te Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta. 

Sveučilište u Zagrebu događaj će obilježiti javnim događanjima u kojima sudjeluju Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija te Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta. 

Svakog 17. siječnja, već šezdeset godina u kontinuitetu, obilježava se međunarodni Rođendan umjetnosti. Događaj je prvi put obilježen 1963. godine, kada je francuski redatelj i kipar, Robert Filliou, proglasio milijunti rođendan umjetnosti. Stoga, ove se godine, simbolično u čast Filliou, obilježava milijun i šezdeseti rođendan umjetnosti.

Nove suradnje na vidiku između zagrebačkog sveučilišta i Sveučilišta Zayed iz Emirata?


Sveučilište u Zagrebu događaj će obilježiti javnim događanjima u kojima sudjeluju Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija te Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta. Cilj je kroz raznolik program publici svih uzrasta pružiti uvid u posebnosti visokoga umjetničkog obrazovanja. Program će se održati u utorak 17. siječnja, od 18 do 24 sata, na Muzičkoj akademiji, a trajat će šest sati - po jedan sat programa za svako desetljeće dosadašnjega održavanja manifestacije.

Što upisati, kakav je studentski život i gdje se zaposliti u struci – sve to na ovogodišnjoj Smotri sveučilišta


Povodom Rođendana umjetnosti, Akademija dramske umjetnosti predstavit će najbolje radove studenata različitih odsjeka. Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta posjetiteljima će omogućiti direktan kontakt sa studentima s ciljem upoznavanja uloge dizajna u društvu. Akademija likovnih umjetnosti predstavit će se nizom aktivnosti kojima će široj javnosti prezentirati djelovanje svih šest odsjeka Akademije. I na kraju, Muzička akademija, koja je ujedno domaćin događanja, predstavit će se nastupima različitih komornih sastava i ansambala s djelima od baroka do najnovijih skladbi studenata Odsjeka za kompoziciju, javnim satovima te otvorenim probama Duhačkog orkestra i Gudačkog komornog orkestra Muzičke akademije.

Niste sigurni kako pisati akademske nazive i titule? Donosimo vam detaljan vodič


 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: PIXABAY