LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
17. siječanj

Sveučilište u Zagrebu najavljuje bogat program povodom milijun i šezdesetog Rođendana umjetnosti

Sveučilište u Zagrebu događaj će obilježiti javnim događanjima u kojima sudjeluju Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija te Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta. 

Sveučilište u Zagrebu događaj će obilježiti javnim događanjima u kojima sudjeluju Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija te Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta. 

Svakog 17. siječnja, već šezdeset godina u kontinuitetu, obilježava se međunarodni Rođendan umjetnosti. Događaj je prvi put obilježen 1963. godine, kada je francuski redatelj i kipar, Robert Filliou, proglasio milijunti rođendan umjetnosti. Stoga, ove se godine, simbolično u čast Filliou, obilježava milijun i šezdeseti rođendan umjetnosti.

Sveučilište u Zagrebu događaj će obilježiti javnim događanjima u kojima sudjeluju Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija te Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta. Cilj je kroz raznolik program publici svih uzrasta pružiti uvid u posebnosti visokoga umjetničkog obrazovanja. Program će se održati u utorak 17. siječnja, od 18 do 24 sata, na Muzičkoj akademiji, a trajat će šest sati - po jedan sat programa za svako desetljeće dosadašnjega održavanja manifestacije.

Povodom Rođendana umjetnosti, Akademija dramske umjetnosti predstavit će najbolje radove studenata različitih odsjeka. Studij dizajna Arhitektonskoga fakulteta posjetiteljima će omogućiti direktan kontakt sa studentima s ciljem upoznavanja uloge dizajna u društvu. Akademija likovnih umjetnosti predstavit će se nizom aktivnosti kojima će široj javnosti prezentirati djelovanje svih šest odsjeka Akademije. I na kraju, Muzička akademija, koja je ujedno domaćin događanja, predstavit će se nastupima različitih komornih sastava i ansambala s djelima od baroka do najnovijih skladbi studenata Odsjeka za kompoziciju, javnim satovima te otvorenim probama Duhačkog orkestra i Gudačkog komornog orkestra Muzičke akademije.

 

FOTO: PIXABAY