LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturna manifestacija

Sveučilište u Zadru priprema bogat program Noći muzeja; obilježit će početak rada na digitalnom arhivu studentskog života

Program su pripremili Odjel za arheologiju, Centar za istraživanje glagoljaštva te Odjel za informacijske znanosti u suradnji s Uredom za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu.

Program su pripremili Odjel za arheologiju, Centar za istraživanje glagoljaštva te Odjel za informacijske znanosti u suradnji s Uredom za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu.

Na Sveučilištu u Zadru i ove se godine obilježava Noć muzeja. Zakazana je za petak, 29. siječnja.

Program Odjela za arheologiju započinje u 18 sati. 

– Zbog trenutačne epidemiološke situacije i u skladu s mjerama program će se gotovo u potpunosti odvijati preko digitalnih kanala. Pozivamo vas da nam se pridružite u prvoj digitalnoj Noći muzeja za koju smo pripremili videouradak u kojem djelatnici Odjela za arheologiju predstavljaju Zbirku Odjela. Osim same izložbe moći ćete vidjeti snimke i fotografije s arheoloških istraživanja s kojih potječu nalazi izloženi u našoj Zbirci. Program od 18:00 do 01:00 možete pratiti na stranicama Noći muzeja, na našoj Facebook stranici i na našem YouTube kanalu. – navode predstavnici.

Centar za istraživanje glagoljaštva održat će predstavljanje dviju virtualnih izložbi – Kaljski glagoljski rukopisi te Tragovima glagoljaša Ugljana i Pašmana. Pojasnit će i metode izrade te dobrobiti virtualnih izložbi.

– O izložbama će govoriti izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić (Centar za istraživanje glagoljaštva, Odjel za informacijske znanosti), izv. prof. dr. sc. Ivica Vigato (Centar za istraživanje glagoljaštva, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja) i dr. sc. Grozdana Franov Živković (Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru) te asistentice Nikolina Peša Pavlović i Laura Grzunov, asistentice na Odjelu za informacijske znanosti. Predstavljanje traje od 10 do 11 sati. – ističu iz Centra.                                                           

Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru u suradnji s Uredom za arhivsku građu Sveučilišta u Zagrebu održat će online radionicu od 12:00 do 13:30 o Topoteci i dokumentiranju sveučilišnog života na Sveučilištu u Zagrebu.

– Radionicom će se obilježiti početak rada na digitalnom arhivu studentskog života na Sveučilištu u Zadru. Vodit će je doc. dr. sc. Vlatka Lemić (Sveučilište u Zagrebu), a s Odjela za informacijske znanosti pridružit će joj se izv. prof. dr. sc. Marijana Tomić. – kažu organizatori.

FOTO: WIKIPEDIA