LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska revija kazališne akademije

Svečanom dodjelom nagrada završila je dvanaesta FRKA

Nakon više od 60 prikazanih studentskih radova, nagradu je prigodno osvojilo najboljih 12. Dodijeljene su nagrade za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu, a također i Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV format.

Nakon više od 60 prikazanih studentskih radova, nagradu je prigodno osvojilo najboljih 12. Dodijeljene su nagrade za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu, a također i Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV format.

U nedjelju 2. travnja svečanim zatvaranjem i dodjelom nagrada na Akademiji dramske umjetnosti zatvorena je dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije.

Nakon više od 60 prikazanih studentskih radova, nagradu je prigodno osvojilo najboljih 12. Dodijeljene su nagrade  za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu, a također i Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV format. Zbog velike konkurencije dodijeljena su i tri posebna priznanja, ono za glumu, režiju i igrani film.

Nagradu za najbolje snimanje osvojio je Jurica Marković za snimateljsku vježbu Vuk i maca, Tomislav Stojanović za najbolju montažu filma Cvijeće Judite Gamulin koja je ujedno osvojila i posebno priznanje za igrani film.

Najboljom producenticom proglašena je Tajana Bakota zbog iznimnog senzibiliteta prema filmu koji pokazuje u radu na svim filmovima koje producira.
Jakov Nola istaknuo se svojom vježbom Jeleni, tablete, starlete s kojom je osvojio nagradu za najbolji TV-format Nikola Ivanda. Nagrade za najboljeg glumca i glumicu osvojio je glumački par iz filma Morska pjena Igora Jelinovića, Stipe Radoja i Sara Ivelić, koji su se u dodjelu uključili video pozivom iz sunčanog Splita, a nagradu za posebno glumačko priznanje osvojila je mlada Lidija Penić za film Lula i Bručke.

Nagradu za najbolji scenarij osvojili su Igor Jelinović i Tomo Luetić za već spomenuti film Morska pjena koji je žiri istaknuo zbog atipičnog izbora likova za romantičnu komediju.

Grand Prix za najbolji igrani film i nagradu za najbolju režiju osvojila je Nikica Zdunjić za film 13+ između ostalog i zbog specifične estetizacije koja iskustvo odrastanja predstavlja autorski inovativno i svježe. Posebno priznanje za režiju osvojio je Tomislav Šoban za film Nije Odgoj.

Grand Prix za dokumentarni film osvojila je Mirna Zgrabljić za film Kika zbog izbora snimljene situacije koja sjajno i s punim poštovanjem portretira neobičnu glavnu junakinju filma i otvara prozor u njenu intimu.

Mladi autor Viktor Zahtila nagrađen je za iznimno kreativnu, najbolju dokumentarnu režiju za film After Party koju je iskreno, hrabro i beskompromisno napisao i odglumio.

Svečano zatvaranje vodili su Mada Peršić i Karlo Mlinar, a nagrade pobjednicima uručio je žiri.