LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pjesnička manifestacija

Sutra kreće festivalski dio 59. Goranovog proljeća u Zagrebu i Rijeci!

U sklopu programa bit će besplatno dostupne i knjige mladih pjesnikinja.

U sklopu programa bit će besplatno dostupne i knjige mladih pjesnikinja.

U petak, 3. lipnja, započinje festivalski dio najstarije pjesničke manifestacije, Goranovog proljeća.

Prvi dan festivala, 3. lipnja, kreće u 20 sati, na platou ispred Bookse u zagrebačkoj Martićevoj ulici, gdje će se održati program posvećen platformi Versopolis koja se bavi promidžbom mlađeg europskog pjesništva. Na pjesničkoj večeri nastupaju Sasha Dugdale (UK) i Ana Dragu (Rumunjska). Netom prevedene knjige obiju pjesnikinja bit će dostupne besplatno.

Zatim, u 21:30 u KIC-ovom Dokukinu, kao hrvatska premijera, prikazuje se cjelovečernji dokumentarni film posvećen velikom slovenskom pjesniku, dugogodišnjem prijatelju Goranova proljeća Tomažu Šalamunu, pod naslovom Tikva na vrućem krovu svijeta. Prije projekcije organizatori će razgovarati sa slovensko-američkim autorskim dvojcem Nejcom Saje i Jeffreyjem Youngom.

Nejc Saje školovani je snimatelj te član Slovenskog udruženja direktora fotografije. Bavi se fotografijom, filmom, animacijom, videom i kazalištem. S Jeffreyjem Youngom koautor je cjelovečernjeg dokumentarca o životu i djelu Tomaža Šalamuna Tikva na vrućem krovu svijeta.

Jeffrey Young je američki slobodni pisac, urednik i filmaš s praškom adresom. Devedesetih je među utemeljiteljima utjecajnog književnog časopisa Trafika. Sa suradnicima je prevodio pjesme Tomaža Šalamuna na engleski jezik. S Nejcom Saje koautor je cjelovečernjeg dokumentarca o Šalamunovom liku i djelu Tikva na vrućem krovu svijeta.
FOTO: PRESS