LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija u Trešnji

Susret kolega sa studiija u predstavi „Po domaću” za obitelj koja je u požaru ostala bez kuće

Predstava „Po domaću” autorski je projekt kazališne družine Boom!teatar koja će prikupljati donacije za obnovu kuće obitelji Korman. Ulaz je slobodan, a na ulazu i izlazu bit će postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Predstava „Po domaću” autorski je projekt kazališne družine Boom!teatar koja će prikupljati donacije za obnovu kuće obitelji Korman. Ulaz je slobodan, a na ulazu i izlazu bit će postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Obitelj Korman iz Nove Ljeskovice u požaru je izgubila obiteljsku kuću. Otac i majka nezaposleni su, a jedno od petero djece teško je bolesno. Iz tog su razloga glumci iz predstave Po domaću odlučili pomoći, i to humanitarnom izvedbom koja će se održati 31. siječnja u 20 sati u kazalištu Trešnja. 

Predstava Po domaću autorski je projekt kazališne družine Boom!teatar koja će uz podršku Global Shapers Communityja Zagreb prikupljati donacije za obnovu kuće. Ulaz je slobodan, a na ulazu i izlazu bit će postavljene kutije za dobrovoljne priloge.

Nastala prema motivima pripovijedaka Obiteljska večera i Nenadana smrt dobrog čovjeka Antuna Šoljana, ova je predstava prva produkcija za odrasle Boom!teatra te je namijenjena publici starijoj od šesnaest godina. Režirala ju je Marina Pejnović, za oblikovanje svjetla zaslužan je Elvis Butković, za dizajn Josip Rončević, a igraju Katarina Strahinić, Silvio Mumelaš i Paško Vukasović

Radnja se zapliće slučajnim susretom dvaju kolega sa studija, koji se nastavlja zajedničkom večerom u domu jednoga od njih. Na vidjelo izlaze disfunkcionalnost, strah i apatija njihove generacije koju vrijeme nije umanjilo, već potenciralo. Priča njihove generacije ispričana je vremenskim skokovima kroz koje nas vodi supruga domaćina večere. Ona se pokušava sjetiti uzroka koji ih je doveo do onoga što danas jesu.

Što se između njih dogodilo nije do kraja jasno, ali kada god se sretnu dogodi se nešto prijelomno. Saznajte koje im je uloge život dodijelio i zašto je teško pobjeći prošlosti koje je neizrečena. Svoje mjesto možete rezervirati na adresi e-pošte boomteatar@gmail.com.

FOTO: TONI RENAUD