LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odjel za medijski dizajn Sveučilišta Sjever

Studentska izložba umjetničke i medijske fotografije u Zagrebu

Radovi nastali na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever bit će izloženi do 19. ožujka u Zagrebu. Pogledajte umjetničke i medijske fotografije 15 studenata i dvoje profesora.

Radovi nastali na Odjelu za medijski dizajn Sveučilišta Sjever bit će izloženi do 19. ožujka u Zagrebu. Pogledajte umjetničke i medijske fotografije 15 studenata i dvoje profesora.

Od utorka, 1. ožujka, do 19. ožujka 2016. godine u čitaonici i galeriji VN u Zagrebu (Ilica 163a) izloženi su radovi studenata Odjela za medijski dizajn Sveučilišta Sjever pod nazivom Ovo je tek početak.

Radovi su nastali na kolegiju Umjetnička i medijska fotografija pod mentorskim vodstvom mentora Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza koji su i postavili koncept izložbe. Radove izlažu Toni Batić, Iva-Matija Bitanga, Ivan Evačić, Matija Franov, Paolo Patrick Hrga, Magdalena Krištofić, Brigita Krog, Igor Kuduz, Lea Kukmanović, Eva Milković, Monika Matak, Stela Pernarić, Saša Rađenović, Nikola Sinković, Vanja Šok, Matea Topolovac i Domagoj Vicković. Izloženi radovi profesora mentora Ive-Matije Bitange i Igora Kuduza samostalni su radovi pridruženi kontekstu predstavljene teme istraživanja fotografskih medija.

FOTO: Magdalena Krištofić
 
Uz samostalan rad, važan segment bila su i seminarska izlaganja o značajnim svjetskim fotografima, a proučavanje njihovih radova i biografija svakako je pomoglo otvaranju prostora vlastitog istraživanja.
 

– Učimo jedni od drugih, od svijeta, od prirode, od tehnologije; promatrajući, razmišljajući, sumnjajući, ponavljajući – malo-pomalo – i spremajući se za hrabar iskorak; često u nepoznato i najčešće sami. U kratko vrijeme, koliko se znamo, podučavajući i družeći se s mladim ljudima koji studiraju i kojima smo profesori, svjedoci smo fotografskog sazrijevanja i usvajanja iskustava. Vrijeme je brzo, promjena je brza i nikoga ne zaobilazi. Svaki predani rad rezultira vidljivim promjenama i upravo je to ono što motivira i hrabri, kako studente, tako i nas predavače. – naglasili su Iva-Matija Bitanga i Igor Kuduz, autori koncepcije izložbe.

FOTO: STELA PERNARIĆ