LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekti s AUKOS-a

Studenti dobili zadatak osmisliti kreativan događaj; evo s kojim je rješenjem pobijedila Magdalena Jelečević

– Došla sam do zaključka da bi potencijalnoj publici nakon lockdowna i zimske depresije bilo bolje ponuditi događaj pomoću kojeg neće zaboraviti na sve probleme populacije, nego koji će ih potaknuti na razmišljanje i želju za promjenama. – izjavila je pobjednica.

– Došla sam do zaključka da bi potencijalnoj publici nakon lockdowna i zimske depresije bilo bolje ponuditi događaj pomoću kojeg neće zaboraviti na sve probleme populacije, nego koji će ih potaknuti na razmišljanje i želju za promjenama. – izjavila je pobjednica.

Na Akademiji za umjetnost i kulturu u okviru kolegija Menadžment i promocija događanja, koji vode profesori doc. dr. sc. Iva Buljubašić i dr. sc. Igor Mavrin, poslijedoktorand, studenti su dobili zadatak osmisliti događaj za Kulturni centar Osijek kako bi pokazali svoju kreativnost i primijenili stečeno znanje u praksi. Najboljom je proglašena ideja studentice Magdalene Jelečević.

U ocjenjivaju studentskih uradaka pridružili su se i vanjski suradnici: Ivan Kristijan Majić – voditelj Kulturnoga centra Osijek i Danijela Klobučar – voditeljica Odsjeka za kulturu grada Osijeka.. 

– Svjedoci smo vrlo zahtjevne, ali i nezahvalne situacije za organizaciju bilo kakvih događanja, za koju se svi nadamo da će što prije proći. Kada nam je profesorica zadala zadatak, moja prvotna ideja bila je organizacija velikog ludog plesnjaka za sve uzraste jer je upravo to ono što nam je trenutno i potrebno – zabava. No nakon dugog promišljanja, došla sam do zaključka da bi potencijalnoj publici, nakon lockdowna i zimske depresije, bilo bolje ponuditi događaj pomoću kojeg neće zaboraviti na sve probleme populacije ovog područja, nego koji će ih potaknuti na razmišljanje i želju za promjenama. – izjavila je pobjednica Magdalena Jelečević.

Predstavila je i formu na koju se odlučila:

– Odlučila sam se na poznatu formu Ted Talka (Tedx), kratkih inspirativnih govora poznatih osoba ili stručnjaka na temu mentalnog zdravlja, zapošljavanja novog doba, socijalnih i komunikacijskih vještina. Kroz konferenciju bi se na suptilan i zanimljiv način s različitim izlagačima prošlo kroz goruće teme današnjice, jer Osijek ima ideje vrijedne širenja (što je i poznati Ted slogan – Ideas worth spreading).

Rekla je da je bilo vrlo izazovno i dinamično raditi na izvršavanju ovog zadatka:

– Zahvalila bih se profesorici doc. dr. sc. Ivi Buljubašić koja nam je pružila mogućnost za ovakvo iskustvo te bih čestitala i ostalim kolegama jer su također imali sjajne ideje. – dodala je.

FOTO: PIXABAY