LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ŠTO SE SVE MOŽE OBAVITI?

Stigla nova aplikacija za lakši odlazak u knjižnicu!

Aplikaciju ćete uskoro moći preuzeti na Google Playu i Apple Storeu.

Aplikaciju ćete uskoro moći preuzeti na Google Playu i Apple Storeu.

Stigla je eZaki - nova aplikacija za lakši odlazak u knjižnicu koju su predstavile Knjižnice grada Zagreba, prenosi tportal. Aplikacija pruža nekoliko radnji pa se tako možete upisati ili obnoviti članstvo, obaviti sva plaćanja putem bankovnih kartica, koristiti digitalnu člansku iskaznicu, provjeriti status svojih posudbi i rezervacija te ih produžiti. 
- Knjižnice grada Zagreba svojim poslovanjem nastoje pratiti najnovije trendove u knjižničarstvu, a ova aplikacija samo je nastavak proširivanja usluga u digitalno okruženje - istaknula je ravnateljica Višnja Cej.
Za sada je aplikacija puštena u rad samo za korisnike knjižnica u Zagrebu, no uskoro će se ona proširiti i na ostale dijelove Hrvatske u više od 360 različitih knjižnica, arhiva i muzeja.

Aplikacija je povezana s programskim sustavom tako da je sve odmah vidljivo pa tako osoba koja se upisala putem aplikacije može odmah doći u knjižnicu posuditi željenu knjigu. Ovo je već druga knjižnična aplikacija koju su Knjižnice grada Zagreba razvile. Prethodnih godina razvijena je prva hrvatska aplikacija za posudbu i čitanje e-knjiga Zaki Book koju u Hrvatskoj trenutno koriste članovi 30 narodnih knjižnica.

Aplikaciju ćete uskoro moći preuzeti na Google Playu i Apple Storeu.
FOTO: PEXELS