LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osvrt na predstavu „Dundo Maroje"

Stav'te pamet na komediju!

Predstavu „Dundo Maroje" izvela je Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici u kazalištu Gavella. Kroz dva i pol sata izvedbe stvorili su pravo renesansno ozračje.

Predstavu „Dundo Maroje" izvela je Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici u kazalištu Gavella. Kroz dva i pol sata izvedbe stvorili su pravo renesansno ozračje.

U Gavelli je jučer izvedena premijera predstave Dundo Maroje. Studentska glumačka družina Negromanti i Pometnici s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pri Klubu studenata SKUP Odsjeka za kroatistiku izvela je Držićevo remek-djelo na jedinstven i originalan način.

Glazbom, pjevanjem, kostimima i scenografijom studenti su stvorili pravo renesansno ozračje. Voditeljica glumačke družine, ujedno i redateljica predstave, profesorica Mira Muhoberac prikazala je Dunda Maroja na dosad neviđen i jedinstven način. Samo šest glumaca uspjelo je uvjerljivo na sceni prikazati tridesetak Držićevih dramskih osoba. Devet je studenata na poseban način, koji uključuje i plesne pokrete, izvelo prolog Dugoga Nosa te ispričalo poznatu priču o ljudima nazbilj i ljudima nahvao.

Lik Pometa kojeg je utjelovio Vinko Jažo uvjerljivo je dočarao filozofiju djela te nasmijao publiku svojim hedonizmom. Uz Pometa, istaknula se Ivana Ćurić kao Petrunjela te su njihova udvaranja i podbadanja bila vrlo zabavna i donijela su osvježenje u predstavu koja je trajala više od dva i pol sata. Zanimljivi su bili i glazbeni i plesni dijelovi između prizora koji su na sceni predočili modernizirani dio Držićeva vremena.

Studenti su na pozornici stvorili prekrasnu atmosferu te se vidjelo da uživaju u svakom trenutku predstave. Njihova odlična izvedba dokazala je da su Držićeva djela i dalje aktualna te da privlače mnogobrojnu publiku. Držić je nesumnjivo klasik hrvatske književnosti, a glumačka skupina svojom izvedbom uvjerljivo je dokazala da je Fortuna na njihovoj strani i da je ovo predstava koju svakako vrijedi pogledati.

FOTO: KAZALIŠTE GAVELLA