LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Galeriji Knifer

STARTER 4 – presjek najboljih radova nagrađenih studenata AUKOS-a

– U širokom rasponu od crteža, slika, grafika i kiparskih ostvarenja pa do fotografija, videa i novih medija, studenti demonstriraju vještinu, talent i kreativnost. – ističu s AUKOS-a. 

– U širokom rasponu od crteža, slika, grafika i kiparskih ostvarenja pa do fotografija, videa i novih medija, studenti demonstriraju vještinu, talent i kreativnost. – ističu s AUKOS-a. 

Ove srijede, 23. rujna, u 19 sati otvara se izložba STARTER 4 u Galeriji Knifer (Istarska ulica u kompleksu Eurodoma) u Osijeku. Izložba predstavlja radove nagrađenih studenata Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku u protekle dvije akademske godine. 

 

Za akademsku godinu 2017/2018. nagrađeni su Luka Brico, Maja Biondić i Martina Kovačević, dok su za prošlu, 2018/2019. akademsku godinu, nagrađeni Zorica Gojkov, Ivana Škvorčević, Antonia Magdić i Josip Jelenčić.

– Na kraju svake akademske godine žiri sastavljen od profesora Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku dodjeljuje nagrade za izvrsnost u radu tijekom akademske godine. Radovi kojima se mladi umjetnici predstavljaju rezultat su cijelogodišnjeg rada, a naglasak se stavlja na raznorodnost medija, što je ujedno i cilj istraživačkog rada studenata. – pojašnjavaju s AUKOS-a

Radovi koji se prezentiraju obuhvaćaju sva četiri kolegija: Slikarstvo, Kiparstvo, Grafiku i Multimediju.

– Izložba će ujedno biti i prvi doticaj mladih umjetnika s relevantnim galerijskim prostorom kao svojevrsni uvod u STARTERsku poziciju, dajući naglasak na činjenicu da je ovo samo vjetar u leđa koji će možda biti dovoljan kako bi potreba za radom iz dana u dan bila izraženija. Afirmirajući mlade umjetnike osvještava se potreba za promidžbom novih nada vizualne umjetnosti i izvan grada Osijeka. Ujedno, izložba je svojevrsni uvod u novu akademsku godinu te samim time jedna vrsta poticaja za buduće, ali i trenutne studente. – dodaju s Akademije.

Izložbe STARTERa, navode, koncipirane su kao likovni događaj kojim je revijalno obuhvaćen presjek najboljih radova i zrcali različita gledišta pedagogijsko-umjetničke izobrazbe.

– U širokom rasponu od crteža, slika, grafika i kiparskih ostvarenja pa do fotografija, videa i novih medija, studenti demonstriraju vještinu, talent i kreativnost. Izmještanje radova iz Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, gdje su prvobitno nastali, prilika je otvaranja dijaloga o funkciji, značaju i vidljivosti koju bi Akademija trebala imati, kada je riječ o (re)generiranju urbane kulture Osijeka. Revijalne izložbe STARTERa bacaju svjetlo i na nužnost interdisciplinarne i međuinstitucijske komunikacije, pogotovo u sferi kulturne prakse koja se sve više realizira zahvaljujući permanentnom prekoračenju granica između disciplina i različitih diskurzivnih praksi. Na tom je tragu izložba STARTER 4 te ju je moguće tretirati kao paradigmatski pokušaj kreiranja novog umjetničkog senzibiliteta čija će kreacija eventualno probuditi uspavani duh grada i ponovno ga učiniti toposom susreta i afirmacije suvremenosti. – zaključuju.

FOTO: RAD ZORICE GOJKOV / AUKOS