LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave za radionice

Star Film Fest pripremio poslasticu za sve ljubitelje fotografije i filma

U skolopu sisačkog Star Film Festa održat će se videoradionica i radionica o snimanju iz zraka. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 22. kolovoza.

U skolopu sisačkog Star Film Festa održat će se videoradionica i radionica o snimanju iz zraka. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 22. kolovoza.

Oduvijek vas je fascinirala fotografija i filmska umjetnost, ali nikada vam nije palo na pamet da se u tome i okušate? Onda imamo pravu priliku za vas. U sklopu nadolazećeg Star Film Festa, kao popratni sadržaj održat će se filmska radionica i radionica snimanja iz zraka. Prijave su otvorene, a sudjelovati mogu svi zainteresirani. Prijaviti se možete na poveznici do 22. kolovoza. Teorijski će se dio održati u jutarnjem terminu, dok će primjena teorije u praksi biti u popodnevnim satima.

Filmsku, odnosno videoradionicu Star Film Festa, kao i prethodnih godina, vodi Teo Vukšan. Kroz druga dva dana festivala polaznici radionice upoznat će se i iskazati svoja iskustva. Cilj je kroz razgovor, predavanje i produkciju zbližiti članove te poticati međusobnu komunikaciju. Kroz predavanje će naučiti koje su faze izrade filma te će na samom predavanju već početi sa prvom fazom, to jest pripremom. Dalje će biti objašnjena pravila filmske produkcije i osnove filmskog jezika te ostali elementi. Rezultat će radionice biti kratki dokumentarni film, u trajanju do 10 minuta.

Radionicu o snimanju iz zraka, koja se po prvi put održava u sklopu Star Film Festa, vodi Tomislav Šebalj. On će polaznicima objasniti nekoliko važnih stvari o bespilotnim letjelicama i snimanju. Neke su od njih: prezentacija sustava bespilotnog zrakoplova, načini snimanja, zakonski propisi i uvjeti za upravljanje UAV-om i slično. U sklopu praktičnog dijela polaznici će vježbati letjeti i snimati predivne zračne kadrove Siska.

Prijavi se još danas!

FOTO: SFILMFEST.COM