LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstavljanje programa

„Star Film Fest”: 50 filmova i bogat popratni program donosi grupa mladih volontera

„Star Film Fest” održat će se u gradu Sisku od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine. Pritom će se prikazivati čak 50 filmova iz nekoliko filmskih kategorija, a bit će organizirane filmske radionice, koncerti, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika.

„Star Film Fest” održat će se u gradu Sisku od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine. Pritom će se prikazivati čak 50 filmova iz nekoliko filmskih kategorija, a bit će organizirane filmske radionice, koncerti, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika.

Prošloga petka u Sisku se održala konferencija za medije povodom petog Star Film Festa. Sudjelovali su direktor festivala Matija Holjevac, selektorica filmova Martina Mladenović, predstavnik grada Siska Goran Grgurač te predstavnik INA-e Damir Butković. Događaj je moderirala voditeljica media sektora SFF-a Kristina Kovačević.

Matija Holjevac istaknuo je kako se radi o festivalu čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda. Isti predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko-moslavačke županije, Hrvatske i svijeta. SFF aludira na mlade umjetnike, od osamnaest do trideset i pet godine  

Star Film Fest održat će se u gradu Sisku od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine na dvije lokacije – sisačkom Starom gradu te u Kazalištu 21. Pritom će se filmovi prikazivati u nekoliko kategorija: dokumentarni, eksperimentalni, igrani, animirani i industrijski film. U sklopu programa bit će organizirane filmske radionice, koncerti, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika, a sav će sadržaj biti besplatan.

Martina Mladenović, koja je ove godine zajedno s Anjom Kavić od 569 prijavljenih filmova izabrala 50 najboljih, napomenula je kako se festival svake godine razvija što se vidi i po broju filmova, ali i po njihovoj kvaliteti. Damir Butković, direktor rafinerije nafte INA, koja je već niz godina generalni sponzor festivala, rekao je kako se nada da će festival i ove godine privući velik broj Siščana, ali i ostalih posjetitelja. Također, istaknuo je kako ova kompanija od početka prati projekte koji su značajni za razvitak kulture i umjetnosti grada Siska, pa tako i Star Film Fest.

Za kraj se novinarima obratio Goran Grgurač, pročelnik odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo. Pohvalio je inicijativu mladih koja se svake godine vidno razvija te naglasio kako je važno poticati ovakve projekte jer imaju potencijala da se razviju u, danas sve važnije, promotore kulture i umjetnosti. Spomenuo je i važnost suradnje s ovakvim manifestacijama te njihov značaj za razvitak samog grada i njegove okolice.

Cjelokupni festival rezultat je rada velike grupe mladih volontera. Mladi kreativci svojim vještinama i znanjem spajaju ono najbolje od sebe u jednu cjelinu, a s obzirom na posjećenost festivala, može se reći da odrađuju vrlo dobar posao. Također, tijek festivala moći će se pratiti na HRT-u te Klasik TV-u putem dnevnih kronika koje će raditi ekipa Star Film Festa.

FOTO: STAR FILM FEST