LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedbe na Sceni Ribnjak

Sokolovićeva "Demokracija" ovoga će vikenda dokazati svoju umjetničku neodoljivost

"Demokracija" je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, nadareno i kreativno na sceni ispričana priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokracije.

"Demokracija" je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, nadareno i kreativno na sceni ispričana priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokracije.

Na Sceni Ribnjak ovoga će se petka i subote, 17. i 18. ožujka, prikazati Demokracija, predstava Zijaha A. Sokolovića. Obje izvedbe započinju u 20 sati.

Demokracija je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, nadareno i kreativno na sceni ispričana priča o raznim oblicima uspjele i neuspjele demokracije. Svoju glavnu ideju lamentira kroz tezu kako demokracija nije jednom zadani model vladavine, nego proces usavršavanja društvenih i političkih odnosa. Umjetnički je i glumački jezik predstave je neodoljiv, a istovremeno i odgovor na razne vrste autokratske vladavine pojedinca – izabranoga, postavljenoga ili promoviranoga po volji bogova, kako su često tirani – samodršci, uvjeravali svoje podanike, nerijetko i političkim manipulacijama.

Ovo je kazališno djelo na XIV. TKT Festu prošle godine osvojilo nagradu gledatelja za najbolju predstavu. Na XIX. Art Trema Festu 2015. godine dodijeljena mu je Bronzana Trema maska za predstavu i Trema maska za najbolju mušku ulogu.

Tekst i režiju potpisuje Zijah A. Sokolović, dramaturginja je Selma Parisi. Igraju Dražen Šivak i sam redatelj.

FOTO: SCENA RIBNJAK