LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posjet bolnici

Slike i skulpture s Akademije primijenjenih umjetnosti uljepšale prostore riječkog KBC-a

Posjet je organiziran u cilju obilježavanja Dana bolesnika i u kontekstu dugogodišnje uspješne suradnje između KBC-a i riječkog Sveučilišta.

Posjet je organiziran u cilju obilježavanja Dana bolesnika i u kontekstu dugogodišnje uspješne suradnje između KBC-a i riječkog Sveučilišta.

Povodom Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, u četvrtak su Klinički bolnički centar Rijeka posjetili rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, i dekan Akademije primijenjenih umjetnosti (APURI), prof. art. Hrvoje Urumović.

Posjet je organiziran u cilju obilježavanja Dana bolesnika i u kontekstu dugogodišnje, uspješne suradnje koja se kontinuirano nastavlja, među ostalim i izradom grafika koje se daruju djelatnicima KBCRI-a koji odlaze u mirovinu.

Nakon što su rektorica i dekan, u pratnji Alena Ružića, ravnatelja KBCRI-a, obišli Kliniku za bolesti srca i krvnih žila na Sušaku, gdje zidove krase radovi studenata APURI-a, predstavljena je i nova skulptura Materijalno autorice Josipe Baljak, prijašnje dobitnice Rektorove nagrade. Skulptura je postavljena u parku ispred Ravnateljstva KBC-a, u Krešimirovoj ulici. Riječ je o skulpturi visokoj 1,85 metara, izrađenoj od tradicionalnih materijala – kanfanarskog kamena i stakla.

 
FOTO: UNSPLASH