LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Desetodnevni događaj

Škola medijske kulture danas službeno otvorena u Varaždinu

Od danas pa sve do 28. kolovoza u Varaždinu se održava još jedno izdanje Škole medijske kulture u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.

Od danas pa sve do 28. kolovoza u Varaždinu se održava još jedno izdanje Škole medijske kulture u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.

Danas je službeno počela 22. Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić koja se ove godine održava od 18. do 28. kolovoza u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.

U tih 10 dana sudionici će prisustvovati predavanjima, metodičkim i videoradionicama, večernjim projekcijama filmova, raspravama o filmovima, a kako prenosi Glas Istre, voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskog filmskog saveza Sanja Zanki Pejić izrazila je zadovoljstvo što se škola treću godinu održava u Varaždinu, ali i što se uopće može održati s obzirom na epidemiološku situaciju. Naglasila je kako je ove godine broj polaznika narastao, iako su očekivali suprotno.

Inače, u sklopu ove škole educiraju se nastavnici osnovnih i srednjih škola koji u okviru nastave hrvatskog jezika, kao i izborne nastave, provode program medijske kulture. Uz filmsko-teorijska predavanja, održat će se i predavanje o filmskom izlaganju u videoigrama, internetskom filmu, o društvenoj i političkoj angažiranosti filma te strahu od virusa na filmu i TV-serijama. Polaznici će moći sudjelovati i u radionicama igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, radioigre i reportaže, kamere i snimanja, montaže, fotografije, dramske pedagogije i scenarija.

O Školi medijske kulture možete više pronaći na poveznici.
FOTO: FLICKR