LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Muzička akademija

Šestosatnim programom proslavljen 60. rođendan umjetnosti

Program Rođendana umjetnosti svečano su otvorili Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, te rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić.

Program Rođendana umjetnosti svečano su otvorili Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, te rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić.

Međunarodni Rođendan umjetnosti obilježen je početkom tjedna na Muzičkoj akademiji.

U šestosatnom programom sudjelovalo je na stotine studenata s Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Muzičke akademije te Studija dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Program je simbolički uključio po jedan sat programa za svako desetljeće dosadašnjeg održavanja manifestacije, a u proslavu se i ove godine izravno uključila Europska radiodifuzijska unija (EBU) preko dramskoga i glazbenoga programa Hrvatskog radija i video-streaminga.

 

Program Rođendana umjetnosti svečano su otvorili Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek te rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić.

Pozivam vas da uživate u ljepoti umjetnosti i u kreacijama koje će biti prisutne večeras. U kreativnosti onih koji ih budu izvodili i predstavljali svoja rješenja. Izuzetno nam je drago što je Sveučilište u Zagrebu domaćin ovog velikog i vrijednog događaja. U ovome hramu glazbene kulture i moraju se događati ovakve manifestacije. Uživajmo u onome što umjetnici stvaraju – u ljepoti, kreativnosti, ali i snazi umjetnosti, izjavio je rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić.

Domaća proslava Rođendana umjetnosti uključila je prikaz nastajanja dramskih predstava, uvježbavanje glazbenih izvedbi, izradu likovnih radova, primjenu umjetničkih rješenja u videoigrama, znanstvene radove u umjetnosti, stvaralačke susrete u studiju za snimanje ili na koncertu, u muzeju, u galeriji, potom diseminaciju umjetničkih rezultata putem radijskih i televizijskih postaja, izložbi ili predstava – sve to čini slobodan protok sadržaja neopterećen uobičajenim oblicima predstavljanja kako je i priželjkivao tvorac ideje – francuski umjetnik Robert Filliou.

FOTO: PRESS