LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrhunske kazališne predstave

Scena Ribnjak organizira večer posvećenu studentima

U četvrtak 7. travnja dođite u Scenu Ribnjak i po promotivnoj cijeni pogledajte mono-operu nadahnutu kratkom pričom N. V. Gogolja "Dnevnik jednog luđaka".

U četvrtak 7. travnja dođite u Scenu Ribnjak i po promotivnoj cijeni pogledajte mono-operu nadahnutu kratkom pričom N. V. Gogolja "Dnevnik jednog luđaka".

Scena Ribnjak novopokrenuta je scena u sklopu Centra mladih Ribnjak koja izborom vrhunskih predstava nastoji istražiti i prikazati klasična i suvremena dramska djela na inovativan i zanimljiv način. Tako nakon vrhunske kazališne predstave U agoniji Scena Ribnjak organizira u četvrtak 7. travnja u 22 sata večer posvećenu studentima. 

Po promotivnoj cijeni možete pogledati mono-operu na engleskom jeziku uz titlovani prijevod, nadahnutu kratkom pričom N. V. Gogolja Dnevnik jednog luđaka, u produkciji Moving Music Theatrea i Centra za kulturu Bitola. Glavni glumac ove mono-opere je višestruko nagrađivani Ozren Grabarić, a uglazbio ju je i režirao makedonski skladatelj Marjan Nećak. U predstavi glavni (i jedini) lik kroz glazbu, video i dramsku izvedbu scenski propituje izvrnuti pogled na svijet jednog činovnika, društveno marginaliziranog i otpisanog kao nepoželjnog.

– Gogoljev Dnevnik jednog luđaka po mnogima je jedan od najranijih detaljnih zapisa shizofrenije, puno prije nego je bolest dobila svoje mjesto i ime u medicini. Ali pripovijetka ne analizira bolest u medicinskom smislu – na lucidan način preko bolesti Popriščina Gogolj govori o bolesti društva i podsjeća nas da smo svi u nekom sukobu sa stvarnošću. Koja je stvarnost stvarnija? Ona koju čitamo u novinama, ona koju gledamo u svojoj neposrednoj blizini ili ona u nama? U sve izraženijoj borbi između istoka i zapada, lijevog i desnog, vjerskog i ateističkog poimanja svijeta svatko se bori za svoju normalnost i u toj borbi ispada lud – objašnjava redatelj i skladatelj Marjan Nećak.

Cijena ulaznica je 20 kn, a rezervirati ih možete na broj telefona 01/74814-719 ili na mail blagajna@scenaribnjak.hr.

FOTO: SCENA RIBNJAK