LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Božićne preporuke Naklade Ljevak

Savršeni božićni pokloni za sve vaše knjigoljupce

Ako još uvijek ne znate što pokloniti vašim bližnjima, razmislite o daru s kojim ne možete pogriješiti – knjigama!

Ako još uvijek ne znate što pokloniti vašim bližnjima, razmislite o daru s kojim ne možete pogriješiti – knjigama!

Blagdani su pred vratima, božićna groznica trese sve nas, a stres oko kupnje poklona sve je veći. Ako još uvijek ne znate što pokloniti vašim bližnjima, razmislite o daru s kojim ne možete pogriješiti – knjigama! Knjiga je uvijek tu za vas da vas oraspoloži, ugrije i pomogne vam da se osjećate bolje. Upravo iz tog razloga Naklada Ljevak donosi popis knjiga koje će biti idealni pokloni za sve vaše muškarce, žene, braću i sestre, za vaše sveznalice i sve kojima treba malo nade u životu. Pa krenimo!

Vašim omiljenim muškarcima (i onima koji se tako osjećaju) za početak preporučuju novu knjigu Noama Chomskog Tko vlada svijetom?, autorovu prvu samostalnu knjigu u posljednjih deset godina. Tu je i zabavna knjiga Johna C. Parkina J*** mi se: Čini ono što voliš koja će vas naučiti da je ponekad važno svoje želje staviti na prvo mjesto. Za sve ljubitelje povijesti preporuka je izvrstan roman Viktora Horvátha Tursko zrcalo koji na zanimljiv način opisuje Osmansko Carstvo i njegov utjecaj, ali i druge povijesne teme. Za sve ljubitelje astronomije i matematike donose roman Kepler Johna Banvillea o jednom od najvećih svjetskih matematičara i astronoma Johannesu Kepleru. Za kraj tu je odlična knjiga Aleksandra Genisa Ruski hljepčić i druga kulinarska putovanja koja će oduševiti sve gurmane među vama.

Nisu zaboravili ni na sve vaše voljene žene kojima su pripremili brojne književne poslastice. Za početak tu je izvrsni roman Marine Stepnove Lazarove žene, obiteljska saga koja kroz tri generacije prati doktora Lazara Lindta i njegov odnos prema trima najvažnijim ženama u njegovu životu. Za sve ljubiteljice neobičnih ženskih priča pripremili su roman turske novinarke, aktivistice i autorice Ece Temelkuran Žene koje pušu u čvorove, roman ceste koji prati putovanje četiriju žena spojenih neobičnim zadatkom. Kako uz blagdane uvijek vezujemo ljubav, treba spomenuti i hvaljeni roman Mihaila Šiškina Pismovnik koji donosi priču dvoje ljubavnika spojenih pismima koja pišu jedno drugome. Odrastanje nikada nije lako, a uz roman Komplicirana dobrota Miriam Toews prisjetit ćete se svojih ranih mladenačkih dana. Za kraj, tu je obvezna literatura za sve žene, ali i sve ostale – kontroverzna knjiga Simone de Beauvoir Drugi spol.

FOTO: Naklada Ljevak

Nešto veselo Naklada Ljevak pripremila je i za vaše najmlađe. Da je doba djetinjstva najslađe doba, podsjetit će vas knjiga Mladena Kopjara Čokoladne godine. Za one malo starije, tu su nastavak hita Želimira Hercigonje Tajni leksikon 2, kao i nova knjiga Jadranke Klepac Spomenar. Za vaše male avanturiste pripremili su odličan roman Bobbieja Peersa Kradljivac luridija, a za vaše tinejdžere koji hrabro kreću u život adolescenata tu je roman Nade Mihelčić Bilješke jedne gimnazijalke.

Knjige su odličan način da svakog dana naučimo nešto novo i zanimljivo, a za sve vas koji su svakodnevno u potrazi za novim znanjima evo nekoliko zanimljivih naslova. Počinjemo s odličnom Megapromjenom skupine autora, ne propustite ni biografiju jedne od najvećih jugoslavenskih skupina Bijelog dugmeta Šta bi dao da si na mom mjestu Dušana Vesića. Za vaše male sveznalice pripremili su Priručnik za male ekonomiste autorica Ružice Brečić i Jelene Filipović koje će mališanima otkriti svijet poduzetništva, a na put u Svetu Zemlju odvest će vas Dubravka Oraić Tolić svojim putopisom Peto evanđelje.

Za kraj, svima nam povremeno treba malo nade i pomoći u životu i zato vam Naklada Ljevak preporučuje knjige Ajahna Brahma Krava koja je plakala i Slonica koja je izgubila sreću, koje će vam kroz vedre priče otkriti ljepšu stranu života. Naravno, tu su uvijek rado čitane knjige Brune Šimleše Umjetnost života i Ivane Plechinger Ono što ostaje, uvijek ljubav je, koje će vas naučiti da uvijek cijenite i najmanje veselje u svojim životima.

FOTO: NAKLADA LJEVAK