LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interdisciplinarni stvaralački proces

Savladajte prikupljanje zvuka i crtanje svjetlom na Gangplanku

Gangplank je međunarodna suradnička umjetnička platforma koja se bavi istraživanjem interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u izvedbenim umjetnostima. Prijave za sudjelovanje na radionicama u Rijeci traju do 25. lipnja.

Gangplank je međunarodna suradnička umjetnička platforma koja se bavi istraživanjem interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u izvedbenim umjetnostima. Prijave za sudjelovanje na radionicama u Rijeci traju do 25. lipnja.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva vizualne i multimedijalne umjetnike i umjetnice: koreografe i režisere, dramaturge, filozofe, teoretičare, glazbenike, plesače, glumce, tehničare rasvjete, tona i videa na sudjelovanje u riječkoj sesiji berlinskog kolektiva Gangplank. Održat će se od 28. lipnja do 9. srpnja 2016. u Galeriji SKC.

Gangplank je međunarodna suradnička umjetnička platforma koja se bavi istraživanjem interdisciplinarnog stvaralačkog procesa u izvedbenim umjetnostima, s posebnim naglaskom na tehnologiju kao sve prisutnije dramaturško sredstvo. Označava fluidno okupljanje umjetnika/ca, tehničara/ki i teoretičara/ki iz područja izvedbenih umjetnosti, a realizira se kroz besplatne kontinuirane radioničke i rezidencijalne programe diljem Europe.

Naglasak Gangplanka je na interaktivnosti i umrežavanju, omogućavanju transfera znanja na nehijerarhijski i transdisciplinarni način, strategiji za razvoj zajedničkih alata, principu opensourcea. Fokusira se na mjesto i važnosti tehnologije u stvaranju izvedbe, diskusiju prakse i teoretske pozadine, dokumentaciju i objavljivanje rezultata svakog susreta. 

Pod vodstvom umjetnika Brune Pocherona i Emese Csornai uspostavit će se grupa motiviranih tehničara/ki i umjetnika/ca koji će svoje interese, sposobnosti i osobna znanja usmjeriti k zajedničkoj konceptualizaciji i realizaciji slobodnih softverskih alata za scensko izvođenje. Pojedinoj ideji/problemu/projektu svakog sudionika pristupit će se s različitih gledišta ne bi li se pronašlo najbolje rješenje.

Tijekom ovog Gangplank sastanka sudionici će se također upoznati s različitim programima pomoću kojih se tehnologija može koristiti kao dramaturško sredstvo. Isto tako otkrit će metode korištenja digitalnih medija, poput crtanja svjetlom ili prikupljanja zvuka.

Prijava na radionicu treba sadržavati: ime i prezime, kontakt telefon i kratki opis ideje/problema/projekta s kojim se želi sudjelovati, a šalje se na skc.galerija@gmail.com s naznakom Gangplank. Broj sudionika je ograničen, a rok za prijavu je 25. lipnja. Više informacija pronađite na Facebook događaju i službenoj stranici.

FOTO: FACEBOOK