LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Roman „Mi” stiže na pozornicu KNAP-a

Predstava „Mi”, nastala prema istoimenom romanu ruskog pisca Jevgenija Zamjatina, napisanom 1920. godine, prikazat će se 19. i 20. svibnja u KNAP-u.

Predstava „Mi”, nastala prema istoimenom romanu ruskog pisca Jevgenija Zamjatina, napisanom 1920. godine, prikazat će se 19. i 20. svibnja u KNAP-u.

Centar kulture na Peščenici (KNAP) ugostit će Umjetničku organizaciju GLLUGL iz Varaždina s predstavom Mi. Premijerna je izvedba zakazana za nedjelju, 19. svibnja, a već će se idućeg dana u 20 sati održati repriza koju će moći pogledati svi zainteresirani. 

Predstavu je režirala Tamara Kučinović, a izvode ju: Goran Guksić, Katarina Arbanas, Sara Ipša, Nikša Eldan, Filip Eldan, Vesna Stilinović i Tamara Kučinović. Nastala je prema istoimenom romanu ruskog pisca Jevgenija Zamjatina, napisanom 1920. godine

– Distopijski roman Mi, kao i predstava, pokušava progovoriti o nesumnjivoj strahoti gotovo svakog društveno-političkog sistema koji u odnosu spram čovjeka ruši kako njegovu individualnost, kreativnost, maštu, tako i mogućnost unutarnjeg doživljaja drugog čovjeka. Upravo u tome leži modernost ovog klasičnog književnog djela koje svevremenski prikazuje odnos između represije i slobode u svom vječnom konfliktu spram pojedinca. Nemogućnost pojedinca da se izrazi, a samim time i da živi, problem je u svakom sistemu u kojem smo živjeli, sistema u kojem živimo, a sigurno će biti problem i svih budućih sistema. – poručuju iz KNAP-a.

FOTO: PIXABAY