LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Od manjka glava ne boli”

Riječka studentica kreirala izložbu kojom se zalaže za borbu protiv stigmatizacije žena oboljelih od raka dojke

Tijekom izložbe, preko donacija za umjetničke radove prikupljat će se sredstva za udrugu „Nismo same” iz Zagreba te „Caspera” iz Splita.

Tijekom izložbe, preko donacija za umjetničke radove prikupljat će se sredstva za udrugu „Nismo same” iz Zagreba te „Caspera” iz Splita.

Od manjka glava ne boli studentska je izložba kroz koju Diana Zubak, mlada umjetnica i studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, progovara o temi prevencije karcinoma dojke i važnosti samopregleda te se zalaže za borbu protiv stigmatizacije oboljelih žena.
 

Izložba, koja prikazuje analogne fotografije trinaest oboljelih žena, kao i predmete koji su obilježili njihov proces liječenja te portal Mamo.hr, namijenjen oboljelima od svih vrsta karcinoma, čine hvalevrijedan studentski projekt!

– Stoga pozivamo posjetiteljice i posjetitelje da pomno pročitaju svaku priču na izložbi. Uz razumijevanje i prihvaćanje, one su tu da podignu svjesnost u borbi protiv zloćudnih bolesti. One su tu i kao direktan poziv da brinemo o sebi. Hvala svim ženama koje sudjeluju na izložbi i bezrezervno nam poklanjaju dio svog života: Monika Baranić, Mateja Barić, Maja Bojić Drinovac, Katica Crnković, Marina Čatak, Tajana Dorić, Sonja Grgat, Tajma Gosto, Anja Kukor, Nada Mirošević, Kristina Šimunić, Tena Šnajder i Marina Zubak. – poručuju organizatori. 

Tijekom izložbe, preko donacija za umjetničke radove prikupljat će se sredstva za udrugu Nismo same iz Zagreba te Caspera iz Splita.

 

Otvorenje izložbe održat će se petak, 28. 1. 2022. u 20 h, Galerija SKC (OKC Palach, Kružna 8, Rijeka). Izložba ostaje otvorena do sredine veljače, a radno vrijeme Galerije SKC je radnim danom i subotom od 17 do 20 sati.


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Mamo (@mamo.hr)

FOTO: PRESS