LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prava poslastica za filmoljupce

Revija studentskog filma vodi vas u središte filmskog svijeta studenata

Revija studentskog filma festival je posvećen kratkometražnom filmu čiji su autori studenti. Ove godine održat će se u petak 28. listopada i u subotu 29. listopada u prostorijama MM Centra, a organizatori gladnih očiju čekaju studentske filmske poslastice!

Revija studentskog filma festival je posvećen kratkometražnom filmu čiji su autori studenti. Ove godine održat će se u petak 28. listopada i u subotu 29. listopada u prostorijama MM Centra, a organizatori gladnih očiju čekaju studentske filmske poslastice!

Da kratkometražni film može biti zanimljiv i ove godine su pokazali svi studenti čiji će radovi biti prikazani na Reviji studentskog filma – festivalu namijenjenom svim filmskim gurmanima koji uživaju u malim zalogajima filmske umjetnosti, a koji će se održati 28. i 29. listopada u MM centru.

Revija studentskog filma drugu godinu nudi priliku svim studentima koji su spremni svoju kreativnost izraziti kroz film. Studijski smjer nije važan – bilo da se radi o studentima umjetničkih, društveno-humanističkih, tehničkih ili prirodoslovnih fakulteta, najvažnija je volja i želja za dijeljenjem svojih radova. Slogan festivala je ostao isti, Skuhaj film!, stoga će u sklopu festivala biti prikazane 42 kratkometražne poslastice koje su skuhali mladi filmokusci.

– Sretni smo što smo ove godine smješteni u MM centru. Primili smo filmove iz svih krajeva Hrvatske – Zagreba, Osijeka, Rijeke, Splita… Tako će kompleks Studentskog centra, središte svih studentskih događanja u gradu Zagrebu, na dva dana postati središte filmskog svijeta studenata iz cijele Hrvatske. – poručuju organizatori.

Reviju studentskog filma u petak, 28. listopada, u 17 sati otvara blok filmova van konkurencije, nakon čega će kroz dva dana posjetitelji moći pogledati četiri filmska bloka među kojima će i oni sami moći izabrati sebi najdraži. Za žiriranje će biti zadužena tri filmska masterchefa: Ane Hušman, animatorice i docentice na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Tomislava Šobana, redatelja i potpredsjednika Kinokluba Zagreb i Višnje Vukašinović, redateljice i filmske kritičarke koja će ujedno održati predavanje na temu Jezik slike u amaterskom filmu – analiza filma Portreti u prolazu.

Kraj prvog dana festivala zaključit će se druženjem u Teatru &TD i izložbom gifova umjetničkog dua sestara Tee i Marte Stražičić, Schwestern Sisters. Izložba će biti otvorena od 16 sati i trajat će jedno popodne, stoga su svi pozvani da dođu uživati u vizualnim akrobacijama ovog psihodeličnog dua. Nakon podjele nagrada, festival će, u suradnji s YEM-om, u subotu zatvoriti dva zagrebačka benda, Destatus i Phaneron, čiji će se koncert održati u klubu Klub s početkom u 23 sata. Ulaz je besplatan, a nakon žive svirke glazbeno putovanje nastavlja voditi DJ Akovo.

FOTO: FACEBOOK