LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVJETI OD STRUČNJAKA FILMAŠA

Razvij svoju ideju i projekt na radionici Filmske RUNDE

Radionica razvoja filmskih i komplementarnih projekata sastoji se od predavanja, grupnih radova i studija slučajeva

Radionica razvoja filmskih i komplementarnih projekata sastoji se od predavanja, grupnih radova i studija slučajeva

Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma, u proteklih je šest godina Osijeku i Osječanima predstavila šest filmskih zanimanja, a ovogodišnje zanimanje u fokusu je produkcija. Produkcija bjedinjuje sva prethodna te shodno tome donosi zanimljivu radionicu na kojoj ćete moći razviti svoju ideju ili projekt.

 

Radionica razvoja filmskih i komplementarnih projekata sastoji se od predavanja, grupnih radova i studija slučajeva koji će sudiocima pružiti uvid u razvoj filmskih i komplementarnih projekata u hrvatskome i europskome kontekstu.

 

Kod provođenja radionice naglasak stavlja na teme poput kreativnoga vođenja projekata, pokretanja i vođenja vlastitih organizacija, pronalaska financiranja, prijave na fondove, ostvarivanja međunarodnih suradnji te osnova pregovaranja i predstavljanja projekta. Primarno je interaktivnoga karaktera i očekuje se aktivno sudjelovanje svih sudionika, a cilj je na vrlo konkretnim primjerima iz prakse pružiti uvid u aktualnu situaciju na tržištu te kako se u njoj snaći.


Voditelj radionice Matija Drniković diplomirao je filmsku produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Profesionalno se bavi filmom od ranih godina studiranja na raznim produkcijskim funkcijama. Prošlu je godinu producirao jedan dugometražni igrani film i dva kratka igrana filma. Aktivno surađuje s produkcijskom tvrtkom Wolfgang & Dolly na svim projektima. Osim filma ima iskustva s igranjem virtualnih igara u virtualnoj stvarnosti. Član je Hrvatske udruge producenata, alumni je programa poput EAVE (Marketing i Ties That Bind), Sarajevo Talents, MAIA i Screen Leaders.

 

Radionica je besplatna za sve polaznike, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 11. 10. 2022. na filmskarunda@gmail.com s:

- kratkim životopisom - motivacijskim pismom

- audiovizualnim ili audiovizualno komplementarnim projektom (sve vrste i rodovi filmova, televizijske serije, ali i bilo koji drugi projekt koji je blisko vezan, primjerice, filmski festivali, društveni događaji, nezavisne kazališne predstave, novi mediji i tehnologije) koji sudionici razvijaju ili planiraju razvijati, a treba biti napisan do jedne stranice teksta

- idejom o razvoju svoje trenutne ili buduće tvrtke (obrta, udruge ili umjetničke organizacije)

- idejom razvoja vlastite karijere unutar filmske i kulturne industrije.

 

Program Radionica se održava u Kulturnome centru, a subotnji dio dijelom i na panelu u sklopu Filmske RUNDE u Kinu Urania.

Radionica će se održati po sljedećem rasporedu:

petak, 14. 10. 2022. 18:00 - 20:00 sati, Kulturni centar

subota,15. 10. 2022. 10:00 - 13:00 sati, Kulturni centar

stanka za ručak

14:00 - 17:00 sati, Kulturni centar pauza

18:30 - 20:00 sati, Kino Urania

nedjelja, 16. 10. 2022. 10:00 - 13:00 sati, Kulturni centar


Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek i Kinoklubom Zagreb te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka.