LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih KLOOZ u Zadru

Raspored događanja za svibanj u Klubu mladih KLOOZ

Radionica skautskih vještina, Knjiška posvuduša i izložba stripova u svibnju u Zadru

Radionica skautskih vještina, Knjiška posvuduša i izložba stripova u svibnju u Zadru

Za svibanj klub mladih u Zadru je pripremio zanimljiva događanja.

Prva na redu je radionica skautskih vještina koja će se održati 9. i 16. svibnja u trajanju od dva školska sata uključujući i dvodnevnim izlet na kojem će se prakticirati stečeno zanje. Za one koji ne znaju skautski pokret broji više od 28 milijuna članova u ukupno 216 država i teritorija. To je pokret u kojem se može naučit puno stvari bitnih u životu, kao što je preživljavanje u prirodi, pa sve do prezentacijskih vještina. Nastao je 1907. godine u Engleskoj, osnivač je Sir Robert Baden Powell.

O skautskom pokretu dovoljno govori činjenica da su gotovo svi američki predsjednici bili članovi američkih boy scouta. U moderno doba koje zaokuplja tehnologija, skautizam se okreće životu i provodu u prirodi, ali i upoznavanju novih načina komunikacije i prezentiranja određenih vještina. Skautski moto je B.P. što znači 'be prepared' (budi pripravan), a također su i inicijali osnivača pokreta.

U Zadru danas ne postoji niti jedna prava skautska organizacija, udruga ili klub, pa je klub mladih KLOOZ je uvidio potrebu za organizacijom ovakvih radionica u želji da pokrenu upravo tu predivnu priču u Zadru uz sponzorstvo Saveza izviđača Hrvatske (SIH).

Pozivaju se svi ljubitelji prirode koji su željni avantura, no morate biti stariji od 18 godina. Prijava se vrši slanjem svojih osobnih podataka na e-mail: udrugacinaz@gmail.com, ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ (Trg Petra Zoranića 1).
Radionicu će voditi Ivo Štrkljević, student i volonter te Željko Rogić, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske.

Sprema se i još jedna Knjiška posvuduša, ova književna večer održati će se a zadarskim pjesnikom Boškom Habušem, u srijedu 7.5. u 18.00 sati. Boško Habuš je aktivni član književne udruge ZaPis, posijetiteljima će čitati starije i novije pjesme iz svog pjesničkog opusa i svoje prozne uratke. Svi posjetitelji imati će priliku i zaigrati nagradnu igru te osvojiti zanimljive knjige izdavačke kuće Fraktura. Uz to, najvjerniji posjetitelj književnih događanja će na kraju osvojiti prestižnu titulu KNJIŠKE POSVUDUŠE sa osvojenim unikatnim kipićem ručne izrade.

Početkom lipnja, točnije 8.6. u prostoru KLOOZ-a i CINAZ-a otvoriti će se izložba stripa polaznika radionice stripa koja s održala u siječnju. Cilj radionice je bio obučiti mlade polaznika u samostalnom stvaranju stripovskog projekta. Rezultat kratki stripovi po tri A3 stranice, u sebi obuhvaćaju temeljna znanja kreiranja stripa, kao i stripovske teorije, na temu suvremenih ovisnosti. Na izložbi možete pogledati i tiskano izdanje stripa. Izložba će se moći razgledati do 7.6. radnim danima od 9:00 do 13:00 sati i od 17:00 do 21:00 sat.

FOTO: KLOOZ