LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE

Raspisan natječaj za suvremeni dramski tekst; pobjednik dobiva 50 000 kuna

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu održava natječaj za suvremeni dramski tekst, a pobjednički tekst bit će otkupljen za 50 000 kuna.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu održava natječaj za suvremeni dramski tekst, a pobjednički tekst bit će otkupljen za 50 000 kuna.

Ponovno se održava natječaj za suvremeni dramski tekst kojeg je u studenom 2019. godine pokrenulo Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu.

Natječaju mogu pristupiti svi autori koji imaju hrvatsko državljanstvo ili prebivalište u RH, a prijavljeni dramski tekstovi moraju biti prikladni izvođenju na velikoj pozornici HNK-a u Zagrebu. 

Svaki autor može prijaviti jedan dramski tekst, a osim što tekst mora biti pisan na hrvatskom jeziku, on ne smije biti ranije izveden, objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. 

Pobjednički tekst bit će postavljen na sceni zagrebačkog HNK-a, a izvodit će ga ansambl Drame HNK-a u Zagrebu.

Rok za prijavu je 1. veljače 2022, a pobjednički tekst bit će otkupljen za 50 000 kuna, što ujedno podrazumijeva i otkup autorskih prava za premijerno izvođenje teksta tijekom sezone 2022/2023. godine u produkciji HNK-a u Zagrebu.

Sve ostale pojedinosti i detalje u vezi prijave možete pronaći na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR