LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predstava kolektiva BADco

„Rad panike” premijerno pored Sveučilišne bolnice

„Rad panike” posljednji je dio trilogije koja tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe. Premijerno se izvodi pored nezavršene Sveučilišne bolnice.

„Rad panike” posljednji je dio trilogije koja tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe. Premijerno se izvodi pored nezavršene Sveučilišne bolnice.

Izvedbeni kolektiv BADco, u koprodukciji s Drugim morem i Dominom, priprema premijeru svoje najnovije predstave pod nazivom Rad panike. Prva se izvedba očekuje u subotu, 12. rujna, a druga u nedjelju, 13. rujna, u 19 sati pored nezavršene Sveučilišne bolnice u remetinečkom Blatu u Zagrebu. 

Rad panike posljednji je dio trilogije započete predstavom Iskop izvedenom 2018. godine u kući arhitekta Vjenceslava Richtera, a nastavljene predstavom rePublika u orkestru koja je premijerno održana u HNK-u Ivana pl. Zajca u listopadu 2019. u Rijeci. Trilogija tematizira veze rada, utopije i konfrontacije s nemogućnostima u vrijeme prijetnje klimatske katastrofe. 
 

Režiju potpisuje Goran Sergej Pristaš, koreografiju Nikolina Pristaš u suradnji s Anom Kreitmeyer, Martom Krešić, Evitom Tsakalaki, Kalliopi Siganou i Emom Crnić, a dramaturgiju Goran Ferčec, Tomislav Medak i Nataša Antulov. Za tekst je zaslužan Goran Ferčec, za glazbu Foran Tudor. Kostimografiju potpisuje Silvio Vujičić, dok su motivi na muškim odijelima dekonstruirani otisci umjetničkog rada Slobodni crtež iz 1980. autora Vjenceslava Richtera. Za svjetlo je zaslužan Goran Petercol, za dizajn i crteže Siniša Ilić, za prijevod Žarko Cvejić. Producent je Lovro Japundžić, a suradnik u čitanju prostora Leo Modrčin. Uz pilotiranje drona i zračno snimanje vežu se imena Goran Skelac i Vroslav Španiček, uz snimanje i audioobradu teksta Saša Predovan. Pas je Lava. 

 

Predstavu izvode Nataša Antulov, Ana Marija Brđanović, Ema Crnić, Ana Kreitmeyer, Marta Krešić, Nikolina Pristaš, Kalliopi Siganou, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Evita Tsakalaki. Nastupa i Zagrebački orkestar ZET-a. 

FOTO: TANJA KANAZIR