LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prestižna nagrada

„Quo Vadis, Aida?” proglašen najboljim europskim filmom; prestižnu nagradu osvojile i redateljica i glumica

Film je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran i za Oscara u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku.

Film je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran i za Oscara u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku.

Na 34. po redu dodjeli Europskih filmskih nagrada, bosanskohercegovački film Quo Vadis, Aida? pobijedio je u tri od četiri kategorije u kojima je bio nominiran za nagradu.

Uz to što je film proglašen najboljim europskim filmom, nagradu za najbolju redateljicu osvojila je Jasmila Žbanić, a Jasna Đuričić dobila je nagradu za najbolju glumicu. 

U svom govoru nakon proglašenja, Jasmila Žbanić se zahvalila Ženama Srebrenice, glumačkoj ekipi koja je radila na filmu, svom mužu producentu Damiru Ibrahimoviću, ali i svojoj kćeri na podršci, prenosi Al Jazeera

– Zahvaljujem se Ženama Srebrenice koje su najsnažniji glas mira danas. Mojoj kćerci koja me inspiriše da budem odgovornija za generaciju žena koje će izgraditi bolju Europu od one koju imamo – rekla je Žbanić.

Film Quo Vadis, Aida?, koji tematizira genocid u Srebrenici, osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran za Oscara u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku.

FOTO: UNSPLASH