LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba, rock koncerti i filmovi u Muzeju suvremene umjetnosti

Provedite ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti

Provodite ljeto na vrućim zagrebačkim ulicama? Ne očajavajte, MSU je za vas pripremio pravu ljetnu poslasticu - LJETO u MSU.

Provodite ljeto na vrućim zagrebačkim ulicama? Ne očajavajte, MSU je za vas pripremio pravu ljetnu poslasticu - LJETO u MSU.

U Muzeju suvremene umjetnosti i ovo ćete ljeto moći uživati u bogatom mutimedijskom programu.

U suradnji s 24 sata, MSU je organizirao 6 velikih koncerata na krovnoj terasi MSU-a, svake subote od od 21. 6. do 26. 7. 2014., s početkom u 21:30. Očekuju vas Bambi Molesters, Darko Rundek i Cargo Trio, Elemental, Gustafi, Urban i Jinxi.

Također su organizirali 5 malih, klupskih rock svirki uživo te DJ-a, koji će vas zabavljati svakog petka besplatno, na platou od 21 h, ispred restorana MSU-a (od 20. 6. 2014. - 25. 7. 2014.). Program se održava pod naslovom Korijeni rocka.

Ulaznice za koncerte, po cijeni od 79 kn, možete od 12. 6. 2014. kupiti na blagajni MSU. Ulaznica uključuje program subotom: koncert, film (termini od 17:30 i 19:30) te posjet izložbi Vlaste Delimar To sam ja. Broj ulaznica je ograničen. Tijekom trajanja programa LJETO u MSU izložba Vlaste Delimar To sam ja za posjetitelje je otvorena svaki dan (osim ponedjeljka) od 11 do 21 sat i subotom od 11 do 24 sata.

LJETO u MSU počelo je u petak, 20. 6. besplatnim koncertom Oridano Gypsy Jazz Band na južnom platou MSU-a. Zabava se nastavlja i večeras koncertom Rundek Cargo Tria u 21:30.

Rundek Cargo Trio 

Darko Rundek prije 6 godina odlučio je oformiti trio kako bi približio publici intimnost i transparentnost koju pruža glazba Rundek Cargo Trio uz lidera čine i violinistica Isabel te multiinstrumentalist Dušan Vranić. Prvi album iz 2010., Plavi avion, osvojio je Porina za najbolji album u kategoriji alternativne rock glazbe. Trio trenutno radi na glazbi za plesnu predstavu Don Juan te na snimanju novog albuma. Na krovu Muzeja suvremene umjetnosti doživite ovaj fenomenalan trio u potpuno drugačijem glazbenom ugođaju.

Elemental i Velika ljepota

Već sljedeće subote na krovnoj terasi očekuje vas Elemental. Nakon završene turneje, Elemental i dalje nastavlja s koncertima. Svoj prvi koncert nakon kratkog predaha održat će upravo u Muzeju suvremene umjetnosti. Kako uživo zvuče novi hitovi s albuma nominiranog za Porina, U redu, te brojni stariji, provjerite 28. 6. u 21:30.

Istog datuma, u 17:30 i 19:30 pogledajte talijansku humorističnu dramu pod nazivom Velika ljepota. Priča o ostarjelom novinaru Jepu Gambardelliju koji se prisjeća svoje strastvene mladosti. Film je osvojio Oscara, Zlatni Globus za najbolji strani film 2014. godine te brojne druge nagrade. Provjerite zašto!

Urban&4 i Mamin dečkić

5. 7. u 21:30 na krovnu terasu MSU stižu Urban&4. Urban&4 nedavno su premijerno predstavili novi glazbeni spot za pjesmu Ne brini koja je najava novog albuma. Riječ je o suradnji poznatih riječkih glazbenika oko novog filmskog projekta redatelja Nikole Vukčevića, njegovog dugometražnog igranog filma Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa. U tom filmu, koji će kino distribuciju započeti na jesen, Damir Urban igra i jednu od uloga.

U 17:30 i 19:30 u dvorani Gorgona možete pogledati filmsku projekciju francuske komedije Mamin dečkić. Adaptacijom samostalnog scenskog nastupa iz 2008. godine koji je zasnovan na njegovom djetinjstvu, nagrađivani francuski kazališni glumac Guillaume Gallienne, stvorio je vrsnu komediju koja je doživjela ovacije na premijeri u Cannesu, a u kojoj je utjelovio dvije uloge (sebe i majku).

Gustafi i Adelin život

Gustafi će održati koncert na krovnoj terasi MSU 12. 7. u 21:30. Nakon mini turneje s prijateljima iz Londona, Gustafi će koncertom predstaviti dio novog glazbenog materijala koji će vas odvesti u svjetliju budućnost.

dvorani Gorgona u 17:30 i 19:30, možete pogledati Adelin život. Francuski ljubavni film iz 2013. godine prati petnaestogodišnju djevojku Adele koja pronalazi svoj životni put.

The Bambi Molesters i Žrtveno janje

Nakon prošlogodišnje Breaking Bad avanture, uvrštenja njihove pjesme Chaotica u posljednju sezonu jedne od najgledanijih televizijskih serija u povijesti malih ekrana, The Bambi Molesters vraćaju se klubovima i samostalnim nastupima.
Dvadesetu godinu postojanja benda The Bambi Molesters obilježavaju nizom koncerata tijekom ljeta i jeseni 2014. godine Jedan od njih bit će i ljetni nastup u Zagrebu, 19. srpnja u 21:30, na krovu Muzeja suvremene umjetnosti.

U 17:30 i 19:30 u dvorani Gorgona prikazat će se engleski film Žrtveno janje, nova ekranizacija romana Daphne Du Maurier.

Jinx i Prije ponoći

Za kraj ljetnog programa MSU vam donosi odličnu zagrebačku grupu Jinx koja je prošle godine imala čast koncertno otvoriti krovnu terasu MSU. Serijal odličnih ljetnih koncerata na krovu MSU-a Jinxi zatvaraju nastupom zakazanim za 26. 7. 2014. u 21:30.
Zaplešite uz dobro znane disco-evergreene zajedno s Jinxima na unikatnoj koncertnoj lokaciji, u prekrasnoj zagrebačkoj ljetnoj noći.

Također, u 17:30 i 19:30 možete uživati u ljubavnoj drami Prije ponoći.
Gotovo dva desetljeća prošlo je otkako su se Amerikanac Jesse i Francuskinja Celine prvi put sreli u vlaku za Beč, a devet godina nakon zadnjeg susreta, pratimo ih na ljetovanju u Grčkoj, gdje razgovaraju o životu i ljubavi.

LJETO u MSU završava 31. 7. rođendanskom zabavom Vlaste Delimar.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR