LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program

Proslava Međunarodnog dana plesa u ZPC-u predstavama i besplatnim plesnim radionicama

U čast začetniku modernog baleta i jednom od najvećih plesnih reformatora 29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. ZPC ga ove godine obilježava premijerom, promotivnim cijenama ulaznica i besplatnim plesnim radionicama.

U čast začetniku modernog baleta i jednom od najvećih plesnih reformatora 29. travnja obilježava se Međunarodni dan plesa. ZPC ga ove godine obilježava premijerom, promotivnim cijenama ulaznica i besplatnim plesnim radionicama.

Zagrebački plesni centar i ove će godine obilježiti Međunarodni dan plesa s nekoliko plesnih predstava. U pripremi je i bogat popratni program.

Proslava započinje već 25. i 26. travnja kada su na rasporedu pretpremijera i premijera predstave Nedostupno koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko. U subotu, 28. travnja, slijedi predstava programa Koreospektar Together we sound autorica Koraljke Begović i Nastasje Štefanić, a na sam Dan plesa, 29. travnja, na rasporedu je predstava rezidencijalnog programa Divine Blindness autorice Martine Granić.

Određen broj ulaznica za pretpremijeru i premijeru predstave Nedostupno bit će u slobodnoj prodaji. Ulaznice za predstave Together we sound i Divine Blindness mogu se kupiti po promotivnoj cijeni od 20 kuna.

U jutarnjim i popodnevnim satima u nedjelju građani će moći sudjelovati u besplatnim plesnim radionicama koje će održavati pedagozi i voditelji popodnevnih plesnih satova ZPC-a. One uključuju suvremeni ples, klasični balet, street mix i afro, a ulaz je otvoren baš za sve, bez obzira na prethodno plesno iskustvo.

Međunarodni dan plesa ustanovio je UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta (International Theatre Institute) 1982. godine U čast i sjećanje na Jean-Gorgesa Noverrea, začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora, odabran je upravo 29. travnja, dan kada je rođen. Manifestacijom se nastoji podsjetiti na vrijednost i važnost plesa kao umjetničke forme kao i probuditi one koji još nisu svjesni vrijednosti plesa i njegovog potencijala.

Za sve ostale informacije o programu, rasporedu predstava i rezervaciji ulaznica posjetite službenu stranicu ZPC-a.

FOTO: ZAGREBAČKI PLESNI CENTAR