LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dodijeljena i tri posebna priznanja

Proglašeno 12 najboljih filmova prikazanih na 14. Filmskoj reviji Kazališne akademije

14. izdanje Filmske revije Kazališne akademije, koje se odvijalo na četiri zagrebačke lokacije, okončano je podjelom 12 nagrada najboljim filmovima i triju posebnih priznanja.

14. izdanje Filmske revije Kazališne akademije, koje se odvijalo na četiri zagrebačke lokacije, okončano je podjelom 12 nagrada najboljim filmovima i triju posebnih priznanja.

U nedjelju, 27. lipnja, svečanom dodjelom nagrada zatvorena je 14. FRKA – Filmska revija Kazališne akademije. Nakon više od 60 prikazanih studentskih radova, nagradu je osvojilo 12 najboljih filmova prema mišljenju stručnog žirija kojeg su činili redateljica Judita Gamulin, glumica Tihana Lazović, montažer Denis Golenja, producentica Tamara Babun te snimatelj Goran Legović. Uz 12 glavnih nagrada uručena su i tri posebna priznanja, pišu organizatori.
 
Nagradu za najbolju režiju dokumentarnog filma osvojio je Marko Bičanić za film Imaš još nade za pobjedu, nagradu za najbolju režiju igranog filma osvojio je Tomislav Šoban za film Krhko, a posebno priznanje za režijski opus osvojio je David Gašo. 
 
Najboljom glumicom proglašena je Lana Meniga za film U šumi, a specijalno priznanje osvojile su glumice Nikolina Prkačin, Lucia Luque Akrap i Melody Martišković za film Naš prvi pokušaj. Nagradu Robert Budak za najboljeg glumca odnio je prošlogodišnji pobjednik Paško Vukasović za film Južno voće.
 
Nagradu za najbolji scenarij osvojio je Josip Lukić za film Južno voće. Nagradu za najbolje snimanje dobila je Magdalena Ptiček za film Krhko, a specijalno priznanje za snimanje osvojio je Frane Pamić za film U šumi

FOTO: Ivor Ponedelak
 
Grand prix za najbolji film osvojili su redatelj Marko Bičanić i producent Benjamin Noah Maričak za film Imaš još nade za pobjedu.
 
Nagradu Nikola Ivanda za najbolji TV format dobio je Borna Zidarić za film Ministar samoobrane. Najboljom montažerkom proglašena je Ivana Perčinlić s filmom Krhko, a Ema Veseljak je osvojila nagradu za najbolji dizajn zvuka za film Tražilo
 
Nagradu za najbolju scenografiju odnijela je Maja Subotić-Šušak s filmom Godina psa, a nagradu za najbolju kostimografiju osvojile su Nikolina Boban i Paula Čule za film Južno Voće.
 
Filmska revija Akademije dramske umjetnosti otvorena je u petak, 25. lipnja, na Ljetnoj pozornici Tuškanac, svečanom ceremonijom otvaranja kroz koju su publiku vodili Nikša Modrić i Igor Glodić, poznatiji pod imenom 2kitice, navode organizatori.
– Glazbena zvijezda u usponu, Dora Škender, otpjevala je glazbene brojeve iz poznatih mjuzikala dok su scenu zapalile plesačice i plesači pod plesnim vodstvom koreografkinje Mateje Miković. – stoji u priopćenju.
Program se u subotu i nedjelju nastavio na čak četiri lokacije, a održan je i masterclass s producentom Nebojšom Tarabom i filmski kviz s redateljem Mariom Kovačem. 
FOTO: IVOR PONEDELAK