LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmske manifestacije

Proglašeni pobjednici 23. „Filmske revije mladeži” i 11. „Four River Film Festivala”

Dodjelom nagrada završene su još dvije manifestacije kojima su Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez oduševili sve filmoljupce.

Dodjelom nagrada završene su još dvije manifestacije kojima su Kinoklub Karlovac i Hrvatski filmski savez oduševili sve filmoljupce.

Nakon pet dana žutog ludila, 15. rujna u prostorijama slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala. Čitav tjedan, ispunjen smijehom, dobrom zabavom i bogatim edukativnim programom, još je jednom oduševio sve posjetitelje.

Uz radionice raznorazne tematike, od obrade zvuka do korištenja DSLR fotoaparata, i ovaj Festival i Revija imali su priliku ugostiti stručnjake Prodigy Campa u potrazi za najboljim mladim filmašima. Ravnatelj kampa Rick Stevenson ujedno je bio i član velikog žirija, zajedno s Barbarom Vekarić i Nikolom Jankovićem. Zajedničkim snagama nagradu za sudjelovanje na Prodigy Campu dodijelili su Antei Puljić iz Hrvatske, i to za film The Smell of Music.

Tijekom festivalskih dana održan je i još jedan Work in Progress u suradnji sa Studio Schoolom iz Los Angelesa. Riječ je o radionici namijenjenoj filmovima koji ulaze u postprodukcijsku fazu i željni su feedbacka za postojeću rough cut verziju. Paralelno je održan i još jedan Pack&Pitch te je pobjednik Danilo Stanimirović u okviru ove radionice za nagradu osvojio odlazak u Studio School iduće godine

Tijekom Festivala i Revije posjetitelji su svaki dan u okviru programskog segmenta Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima imali priliku upoznati i brojne druge festivale na koje se mogu prijaviti i promovirati svoje uratke poput festivala FUSE, YAAAS!, Star Film Festa, Ljetne škole Šipan i Dubrovnik Film Festivala.

Grand Prix ovogodišnjeg festivala otišao je u ruke Hanisa Bagashova iz Makedonije za film Miško. Nagradu publike osvojio je film iRony Radheya Jegatheva iz Australije. Žuta zastava, nagrada za promicanje nenasilja, otišla je u ruke Leyah Barris iz SAD-a za film August Beach.

Nagrada u okviru Revije za najbolji animirani film dodijeljena je Tamari Ramadi iz Zagreba za film Black Cat, za najbolji dokumentarni film Larisi Šmitran iz Samobora za film Lost in Everyday, za najbolji igrani film FKVK Zaprešić za film It Happens, i za najbolji freestyle film Reneu Rehaku iz Zagreba za film The Ships.

Nagrada u okviru Festivala za najbolji animirani film dodijeljena je Radheyu Jegathevu iz Australije za film iRony, za najbolji dokumentarni film Isabelli Cuevas Pierson iz SAD-a za film Graffiti Gals, za najbolji igrani film Theu Taplitzu iz SAD-a za film Sorry to say… i najboljim freestyle filmom proglašen je kanadski film Facade.

Kao i svake godine mali žiri dodijelio je nagradu za najboljeg glumca, ovoga puta Ivanu Aleksiću, za najbolju glumicu Leili Andersson, za najboljeg redatelja Reneu Rehaku, za najbolji scenarij nagrađen je film A cry for sore eyes, za najboljeg kinematografa nagrađen je Philipp Hafner i za najboljeg montažera Lucas Cantera.

Cjelokupni program održava se u organizaciji Kinokluba Karlovac i Hrvatskog filmskog saveza, pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Društva hrvatskih filmskih redatelja, Turističke zajednice grada Karlovca, Hrvatske turističke zajednice, Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije te trgovačkog društva Turbing d.o.o.

FOTO: HRVATSKI FILMSKI SAVEZ