LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lutkarska predstava Male tajne profesorice Šifrice

Profesorica Šifrica i Nula u gostima u Kinu Veli Lošinj

Predstava je kreirana sa ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu.

Predstava je kreirana sa ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu.

Lutkarska predstava Male tajne profesorice Šifrice, autorice i izvođačice Marije Maksimović, glumice Anje Sabol i scenografa Igora Malnara ove godine je na turneji. Nakon gostovanja u riječkim školama, na festivalu Tobogan u Dječjoj kući, u Kreativno edukativnom centru Murai pokraj Šakovca te na Mandraću u Lovranu, vrijeme je za prvi odlazak na otok — Profesorica Šifrica ovoga vikenda gostuje u Kinu Veli Lošinj.

Predstavu je kreirala dr.sc. Marija Maksimović, docentica na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci, neformalno educirana i u izvedbenim umjetnostima (gluma, performans i ples). U predstavi sudjeluju profesionalna glumica Anja Sabol (alteracija Slobodan Beliga) i kreatorica projekta, Marija Maksimović, dok je za izradu lutki, scenografiju i izradu vizualnog identiteta zadužen Igor Malnar, umjetnik i profesor likovne kulture.

Autorica i njezin tim projektom spajaju znanost i umjetnost te populariziraju matematiku pričom o zaljubljenoj profesorici Šifrici, njenom prijatelju profesoru Kriptiću, znatiželjnim Radoznalićima i metodama komunikacije putem šifriranih, tajnih, poruka. Predstava je kreirana sa ciljem poticanja ljubavi i interesa prema matematici među djecom najmlađe dobi te destigmatizacije matematike i same znanosti kao nepotrebne i neprimjenjive u svakodnevnom životu.

Uz lutkarsku predstavu Profesorica Šifrica u gostima, autorski tim će izvesti i novu predstavu Nula koju izvodi Marija Maksimović, a izradu lutki, scenografiju i vizualni identitet potpisuje Igor Malnar.

Predstave su namijenjene djeci od 5 do 10 godina, no uživanje je zagarantirano i starijoj publici te odraslima.

Predstave će biti održane u Kinu Veli Lošinj u subotu, 17. rujna 2022. godine s početkom u 17:00 te 17:45.
 

FOTO: PRESS / KINO VELI LOŠINJ