LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastup pod zvijezdama

Prodaju se ulaznice za ekskluzivni koncert Riječkog puhačkog trija, a lokacija je – skrivena

Oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora.

Oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora.

Skriveni koncert u produkciji Opere HNK-a Ivana pl. Zajca izvest će članovi Riječkog puhačkog trija u srijedu, 6. ožujka 2019, u 20 sati na posebnoj lokaciji. Bit će to pravi koncertni užitak na mjestu na kojem publika još nije imala prilike čuti ni vidjeti članove riječkog orkestra.

Oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora. Prva je kompozicija na koncertu Trio za obou, klarinet i fagot hrvatskog kompozitora Frana Lhotke koja će publiku u priču uvesti jednom meditacijom, a završiti razigranom fugom. Kroz pet stavaka Mozartovog Divertimenta br. 3 KV 439b uživat će se baš kao što se uživalo na nekom dvoru u 18. stoljeću. Treću skladbu na koncertom programu također je napisao Mozart, ali onaj hrvatski. Riječ je o Maloj suiti Borisa Papandopula. Kroz pet karakterno različitih stavaka ocrtava se sva njegova genijalnost. Jedno od najpoznatijih djela literature za ovakav puhački trio svakako je Cinq pieces en trio francuskog kompozitora J. Iberta. Također, kroz pet stavaka većinom napisanih u neoklasičnom stilu približit će duh francuske glazbe s početka 20. stoljeća.

Ulaznice za ekskluzivni skriveni koncert pod zvijezdama mogu se kupiti na blagajni HNK-a Ivana pl. Zajca, a o kojoj je točno riječkoj lokaciji riječ doznat će oni koji budu pratili službenu Facebook stranicu Kazališta

FOTO: HNK IVANA PL. ZAJCA