LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Prijedlozi za ugodan vikend: „Buđenje”, „Njuške” i „Dvoje”

EXIT donosi predstave „Buđenje”, „Njuške” i „Dvoje” ovog vikenda na svojim dvjema lokacijama.

EXIT donosi predstave „Buđenje”, „Njuške” i „Dvoje” ovog vikenda na svojim dvjema lokacijama.

Ako ne znate što biste radili ovaj vikend, a nalazite se u Zagrebu ili okolici, imamo prijedloge. Teatar EXIT pripremio je 3 naslova i 4 izvedbe predstave na dvjema lokacijama. 

Iz Kazališta javljaju što će prikazivati u Studiju EXIT:

– U Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) prikazat će se predstava Buđenje, nastala u koprodukciji s Osječkim ljetom kulture i u režiji Aide Bukvić, kojoj je ovo, nakon predstava Pluća i Konstelacije, treća režija u Teatru EXIT. Glumci Iva Kraljević i Silvio Mumelaš utjelovljuju poslovno uspješan bračni par koji uslijed kapitalizma, korporacijskih i poslovnih zahtjeva upada u nepodnošljivu rutinu svakodnevice koja uništava njihovu individualnost i identitet. Je li njihovo aktivno suprotstavljanje normama i žrvnju života urodilo uspjehom ili kaosom, možete saznati u petak, 13. studenog, i subotu, 14. studenog, od 19 sati.

U Teatru EXIT u petak, 13. studenog, u 20 sati na repertoaru je hit predstava Njuške u režiji Matka Raguža.

– U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koje tumače Enes Vejzović, Filip Križan i Janko Rakoš prenoseći publici kroz monologe svoje životne priče koje neodoljivo podsjećaju na ljudske. Osim što će predstava posjetitelje nasmijati, istovremeno bi ih mogla potaknuti na razumijevanje i suosjećanje prema životinjama te ih senzibilizirati za adekvatnu brigu o njima. – ističu iz Exita.

U subotu, 14. studenog, u 20 sati u Teatru EXIT prikazat će se predstava Dvoje. Svoju je posljednju izvedbu imala prije više od 8 mjeseci, krajem veljače.

– Predstavu je također režirao Matko Raguž, a uloge igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček, dok ih na saksofonu prati Jaksa Jordes. Ako radi sigurnosti nešto rjeđe idete u cafe-barove, ova predstava odlična je alternativa jer će, uz zavodljiv zvuk saksofona, savršeno dočarati atmosferu kafića. Osim toga, ako ste se nerijetko pitali kakve priče nose ljudi za stolom pokraj vas, ova predstava odgovorit će vam i na ta pitanja, ali i pokazati što bi sve konobari mogli ispričati gostima, a ne samo gosti konobarima. Susrest ćete ovdje razne likove i karaktere – tužne, smiješne, čudne, teške, agresivne, zavodljive, šarmantne, skrivene i tajne…

Ulaznice za sve predstave dostupne su online u sustavu Ulaznice.hr. Zbog epidemioloških mjera, odnosno smanjenog broja predstava, blagajna Teatra EXIT radi samo u petak i subotu u vremenu od 18:00 do 20:00. Tada je moguće kupiti ulaznice za sve predstave koje su u tom trenutku objavljene na mrežnoj stranici ovoga Kazališta. Također, ulaznice za predstavu Buđenje moguće je kupiti na dan njena prikazivanja i u Studiju EXIT od 18 do 19 sati.

FOTO: KRISTIJAN CIMER