LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost i kazalište

Pretpremijera „Donora” i promocija knjige isti dan u &TD-u; za studente ulaz na predstavu besplatan

Predstavljanje knjige Branka Ružića, a potom i pretpremijera njegove drame u režiji Nine Kleflin održat će se 16. lipnja u Teatru &TD.

Predstavljanje knjige Branka Ružića, a potom i pretpremijera njegove drame u režiji Nine Kleflin održat će se 16. lipnja u Teatru &TD.

U utorak, 16. lipnja, održat će se promocija knjige Donor i druge drame, a istoga dana i pretpremijera predstave Donor. Predstavljanje je planirano u 12:00 u kafiću &TD-a, a predstava se prikazuje u Polukružnoj dvorani &TD-a s početkom u 21:00.

Predstava je ostvarenje autora Branka Ružića te redateljice Nine Kleflin. U njoj glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s Teatrom &TD.

– Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio. Oni su muškarac i žena, mučitelj i žrtva. – navode iz Kazališta.

Repriza se očekuje već idućeg dana, 17. lipnja, a tada je ulaz za studente besplatan. Ulaznice mogu preuzeti na blagajni Kazališta od 15. lipnja uz predočenje iksice. Valja naglasiti i da će se premijerna izvedba u punom kapacitetu održati najesen jer je broj posjetitelja smanjen zbog preporučenih epidemioloških mjera.

Samu knjigu predstavit će autor Branko Ružić i redateljica Nina Kleflin, a odlomke iz knjige pročitat će glumci Dijana Vidušin i Saša Anočić. Predstavljanje će moderirati Davor Šišmanović.
FOTO: LUKA DUBROJA