LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovativni kazališni projekt

Premijera predstave "Moja nuklearna ljubav" nastale prema tekstovima forumaša

Predstava "Moja nuklearna ljubav" inovativan je projekt koji internet izravno spaja s medijem kazališta. Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama, objavljene na forumu.

Predstava "Moja nuklearna ljubav" inovativan je projekt koji internet izravno spaja s medijem kazališta. Autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama, objavljene na forumu.

U Zagrebu su u tijeku probe za novu predstavu Moja nuklearna ljubav nastale prema tekstovima/objavama korisnika s Forum.hr-a, u režiji višestruko nagrađivane Olje Lozice. Nastala u koprodukciji Teatra Rugatino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u suradnji s Muzejom prekinutih veza, premijerno će se izvesti u petak 28. listopada u 20 sati, na sceni Male dvorane KD Vatroslava Lisinskog.

Radi se o inovativnom projektu koji internet izravno spaja s medijem kazališta, što ga čini prvim projektom takve vrste u Hrvatskoj. Naime, autori za dramski predložak koriste istinite i intimne priče o ljubavnim vezama koje su objavili forumaši (pod pseudonimima krflnk, nisamtoja, pbeatz) u rubrici Usamljena srca pod temom Kad si jadna šupendara priče iz prošlosti. Radi se o najpopularnijoj i najposjećenijoj temi na Forum.hr koju je pokrenuo Stjepan Krznarić pod pseudonimom dritokonj. Važno je istaknuti da rubrika Usamljena srca ima preko tri milijuna čitanja što ju svrstava u sam vrh čitanosti.

U predstavi igra mlada, no javnosti već poznata glumačka ekipa – Lada Bonacci, Petar Cvirn, Sanja Milardović te Filip Vidović. Upravo je glumački doprinos oblikovanju protagonista bio ključan u prijenosu istinitih virtualnih priča u ovu kazališnu predstavu.

Uz Olju Lozicu, koja je dosad režirala više od deset uspješnih predstava koje neprestano dobivaju odlične kritike i nagrade na brojnim festivalima, na razvoju projekta, kao dramaturg, radio je Matko Botić. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Ana Sekulić, a oblikovanje svjetla potpisuje Marino Frankola. Predstava je diplomski projekt studentice Marije Kolb, na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Nakon premijerne izvedbe, prve reprizne izvedbe publika će moći pogledati 29. listopada te 16. i 22. studenoga u 20 sati. Sve će se održati u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.            

FOTO: SUPERMARK ZAGREB