LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uskoro nova predstava u Zagrebačkom kazalištu mladih

Premijera predstave „Hamlet“ Williama Shakespearea

Predstava „Hamlet“ Williama Shakespeare, u režiji Olivera Frljića i u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, premijerno će biti izvedena u subotu, 8. ožujka.

Predstava „Hamlet“ Williama Shakespeare, u režiji Olivera Frljića i u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, premijerno će biti izvedena u subotu, 8. ožujka.

Predstava „Hamlet“ Williama Shakespeare, u režiji Olivera Frljića i u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, premijerno će biti izvedena u subotu, 8. ožujka.

Jedan od najperspektivnijih hrvatskih redatelja Oliver Frljić u Zagrebačkom kazalištu mladih postavlja svevremensku dramu Williama Shakespearea „Hamlet“ koja se velikim nestrpljenjem očekuje kao, uostalom,  i sve njegove predstave. Na koji način promatra  iz suvremene perspektive slavno djelo Oliver Frljić pojašnjava:

„Kako se vremenom rafinirala politička moć i mehanizmi njezine uzurpacije, tako je i Hamlet bivao realniji. Još jučer je postojao prostor u kojem su njegovi solilokviji bili samo njemu znani. Već danas je cijeli svijet postao pozornica čija panoptička dramaturgija ne dozvoljava nijednoj misli da se skrije. Ako je Danska nekada bila zatvor, danas su njezine rešetke postale ideologijom slobode. Hamlet pokušava što duže preživjeti. I po cijenu igranja svoje stare drame čije su premise odavno nestale. Koliko si Hamlet starom dramom, u kojoj nosi hipoteku moći mrtvog oca, može danas kupiti vremena?“

U predstavi naslovnu ulogu tumači Krešimir Mikić, a Ofeliju i Gertrudu Nina Violić. U ostalim ulogama su: Sreten Mokrović (Klaudije), Pjer Meničanin (Polonije), Jasmin Telalović (Laert), Goran Bogdan (Horacije), Vedran Živolić (Rosencrantz), Petar Leventić (Guildenstern) i Milivoj Beader (Grobar).

Kostimografkinja je Sandra Dekanić, a scenografkinja Petra Veber.

FOTO: Z/K/M