LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tjedan turskog filma

Predstavljanje nagrađivane suvremene turske kinematografije u Kinu Europa

Tjedan turskog filma održava se peti put u zagrebačkom Kinu Europa. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Tjedan turskog filma održava se peti put u zagrebačkom Kinu Europa. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva u suradnji s Yunus Emre Institutom od 17. do 22. svibnja u Kinu Europa organizira peti Tjedan turskog filma u Zagrebu. Tijekom šest dana zagrebačka će publika imati priliku uživati u trinaest dugometražnih i trinaest kratkih, tematski šarolikih filmova odabranih s ciljem predstavljanja suvremene turske kinematografije.

U utorak, 17. svibnja u 19 sati Tjedan će otvoriti film Mala rujanska afera, nesvakidašnja ljubavna priča iz pera redatelja Kerema Derena, poznatijeg kao scenarista serija Ezel i 20 minuta. Na otvorenju će biti prikazan i kratki film Mala babuška.

 

Foto: PRemium image

Za djecu se i ove godine nudi poseban program za vikend. Projekcija prvog turskog lutkarskog filma Rimovci i Zimovci očekuje najmlađe 21. i 22. svibnja u 11 sati u dvorani Müller Kina Europa. Nakon filma za njih će biti organizirana besplatna radionica na kojoj će u raznim tehnikama moći izraditi predmete s turskim simbolima za sebe i svoje prijatelje.

Film koji će zatvoriti ovo peto izdanje je Sivas, prvijenac Kaana Müjdecija. Priča o posebnom odnosu jednog dječaka i borbenog psa dobila je posebnu nagradu žirija na 71. filmskom festivalu u Veneciji.

Prije svakog filma prikazat će se i kratki filmovi nagrađivani na raznim festivalima. Ulaz na sve projekcije Tjedna turskog filma je besplatan. Ulaznice za svečano otvorenje moguće je podići na blagajni Kina Europa u ponedjeljak i na dan otvorenja.

Više informacija o Tjednu turskog filma možete pronaći na internetskoj stranici i na Facebook stranici Tjedna turskog filma.

FOTO: PREMIUM IMAGE